Arkadaşlar selam. Bu benim forumda ilk mesajım dolayısıyla herhangi bir yanlış yaparsam affola.
Uzun süredir yaşadığım kararsızlık sonucunda aşağıdaki sistem üzerinde karar kıldım.
Bu sisteme önerebileceğiniz kasa-PSU-CPU soğutucu-monitör (monitörler hakkında çok az bilgim var-aslında her şey hakkında çok az bilgim var) varsa önerilerinizi bekliyorum henüz karar veremedim.
CPU; i7 7700k
GPU; Asus Rog Strix GTX 1060 6GB (1060'ların arasında en iyisi diye duydum, ne kadar doğru bilemem.)
Anakart; MSI z270 Gaming Plus DDR4 3866 MHz
RAM; Herhangi bir markanın 3000 MHz DDR4 8GB RAM’i
HDD; WD 1 TB 7200RPM
SSD; Herhangi bir markanın 128 GB SSD’si
Vereceğiniz cevaplar için şimdiden çok teşekkürler.
Ne yazık ki bütçe veya herhangi bir şey söyleyemeden 24 saat ban yedim. Alt kısma bütçemi yazacağım. @Nazım Paşa
Forumu biraz inceledikten sonra 7. nesil işlemci almanın mantıksız olduğu kanısına vardım. Bu nedenle almayı planladığım sistemi aşağıya yazıyorum. Herhangi bir öneriniz veya alıp almamamı önerdiğiniz parça(lar) var ise yorumlarınızı bekliyorum.
Almanya'da mı yaşıyorsunuz? Türkiye'ye o kartı getireceklerinden şüpheliyim. Ayrıca piyasada GTX 1060 kalmamış resmen. En ucuzu 1800 TL ki bu 1060 için çok pahalı.
Bilgisayarı topladıktan sonra birkaç ay içerisinde 16'ya tamamlayacağım RAMi. 12 yaşımdan beri Laptop kullandığım için masaüstü ilk tecrübem olacak, kasa önerisi alabilirim. @fullmetal
Türkiye'de yaşıyorum. Almanya'dan bir arkadaşım şubat ayında buraya gelirken yanında getirecek o ekran kartını. Normalde Türkiye'den MSI 1060 6 GB alacaktım fakat bir gecede 350 TL'ye yakın zam geldi. Ben de böyle bir çözüm ürettim, sanırsam Rog Strix modeli MSI Gaminglerden daha performanslı. @Nazım Paşa
Detaylarına girmeyeceğim ama maalesef sadece ekran kartı getirtebiliyorum. 1694 TL'ye Rog Strix 1060 6 GB alıyorum. Türkiye'de şu an tek bir satıcıda buldum bu kartı o da 2400 TL'ye satıyor. @The Man From E.A.R.T.H.