PSU, CPU soğutucu ve kasa önerisi

AMD bu yaşıma kadar bana çok fazla çile çektirdiği için Ryzen serisine bulaşmayı asla düşünmüyorum, önerin için çok sağol. @117084

@Nazım Paşa Bütçemden ben de pek emin değilim:D Şimdilik şu parçalar üzerinde %100 karar kıldım, ayrıca senin bana önerdiğin CPU soğutucuda AM2-AM3 yazıyor. Benim alacağım Intel işlemciye uyar mı, uysa da OC yapacağım için gerekli soğuk havayı sağlayabilir mi?

%100 karar kıldığım parçalar;

- i5 8600K
- Asus Rog Strix 1060 6 GB
- Phanteks Eclipse P300 Kasa

Anakart olarak aklımda üç farklı model var, hangisini alacağıma henüz karar veremedim.

Gigabyte Z370P D3 LGA 1151
Asus TUF Z370-Plus Gaming 1151
MSI Z370 Gaming Plus 1151

Anakartlar hakkında bilgim yok. Aralarındaki fiyat farkının nedeni nedir, sadece görsellik mi?

Ayrıca karar kıldığım işlemci, ekran kartını ve kasayı yazdım. Sizden ricam bana bir anakart önerirken karar kıldığım diğer bileşenlere bakarak yanına bir de PSU eklemeniz. PSU hakkında çok fazla şey bilmiyorum fakat yanlış PSU seçiminde sistemi komple iflasa sürükleyebilirmişim. Bundan dolayı önerdiğiniz PSU'ları nedenleriyle ve sistemi besleyebilme kabiliyetleri ile yazarsanız çok sevinirim, ben de öğrenmiş olurum. (PSU için bütçeyi mümkünse maksimum 400 TL olarak düşünüyorum.)

Son olarak seçtiğim işlemciyi soğutabileceğim 200-300 TL dolaylarında bir CPU soğutucu önermenizi rica edeceğim.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür eder, iyi forumlar dilerim.

(Olur da merak eden olursa 3000 MHz 8 GB bir RAM alıp birkaç ay sonra 16 GB'a tamamlayacağım.)

AMD bu yaşıma kadar bana çok fazla çile çektirdiği için Ryzen serisine bulaşmayı asla düşünmüyorum, önerin için çok sağol. @117084

Şuan kullandığım laptop hariç bende hayatım boyunca AMD kullandım ve bir takıp sorunlar yaşadım. Ama bu Ryzen serisi gerçekten F/P ürünü. Ekran kartı fiyatlarından müzdaripim, bir kaç haftaya ben de Ryzen'li bir bilgisayar toplayacağım. Ancak yinede İntel olsun diyorsanız bakayım ben.

Şuan kullandığım laptop hariç bende hayatım boyunca AMD kullandım ve bir takıp sorunlar yaşadım. Ama bu Ryzen serisi gerçekten F/P ürünü. Ekran kartı fiyatlarından müzdaripim, bir kaç haftaya ben de Ryzen'li bir bilgisayar toplayacağım. Ancak yinede İntel olsun diyorsanız bakayım ben.

Maalesef, yine de İntel olsun diyorum :D

Corsair Crystal serisi kasa, Cooler Master Hyper 212 Evo soğutucu, EVGA 650w PSU.

Kasa konusunda Phanteks Eclipse P300 modelinde karar kıldım. Soğutucu kafama yattı i5 8600K için yeterli gelir diyorsanız onu alabilirim. PSU konusunda kararsızım. Birisi Gold sertifikalı şu ürünü önermişti, siz ne diyorsunuz?

@Neko Konu açmıştım yeni konu açmayayım dedim. i5 8600K için soğutucu arıyorum. Bütçem 200-300 TL. İstediği kadar ses yapabilir yeter ki işlemcimi soğutabilsin.

Kasa konusunda Phanteks Eclipse P300 modelinde karar kıldım. Soğutucu kafama yattı i5 8600K için yeterli gelir diyorsanız onu alabilirim. PSU konusunda kararsızım. Birisi Gold sertifikalı şu ürünü önermişti, siz ne diyorsunuz?

@Neko Konu açmıştım yeni konu açmayayım dedim. i5 8600K için soğutucu arıyorum. Bütçem 200-300 TL. İstediği kadar ses yapabilir yeter ki işlemcimi soğutabilsin.

Giriş seviye sıvı soğutucu yerine üst seviye hava soğutucu öneririm. İndirimdeyken bunu kaçırma derim. Normalde 370-380 TL civarı fiyatı var.

Giriş seviye sıvı soğutucu yerine üst seviye hava soğutucu öneririm. İndirimdeyken bunu kaçırma derim. Normalde 370-380 TL civarı fiyatı var.

Sitede boyutları hakkında bilgi göremedim ve işkembeden öylesine bir fotoğraf koymuşlar gibi geldi.

Edit: Videolar izledim ve çok hoşuma gitti. Benim kasa şu olacak. Kasamın boyutu yeterli gelir mi bu Phanteks soğutucu için?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı