PSU değiştirilir mi?

kaç watt hocam 80 plus sertifikası var mı önemli olan kısmı bu.

Eğer 80 plus sertifikası varsa ve sisteminize yetecek watt değerinide veriyosa geri iade macerasına girmenize gerek yok.
80 Plus sertifikası olan her PSU iyi olmuyor. Koskoca Corsair'in bile 80 plus sertifikalı kötü 1-2 tane PSU'su var.

80 Plus sertifikası olan her PSU iyi olmuyor. Koskoca Corsair'in bile 80 plus sertifikalı kötü 1-2 tane PSU'su var.
İyi kötü kavramı kişiye göre ve alım gücüne göre değişir. Benim 6 ay önceki alım gücüme göre rampage in 500w 80 plus sertifikalı 224 liralık psu su çok iyiydi. Rx580 li sistemimi rahat besledi ve sorun yaşamadım. O dönem corsair de tercih edebilirdim lakin aynı watt değerinde ve 80 plus sertifikalı psu larına gücüm yetmiyodu.

Peki corsair mi daha iyi yoksa rampage mi? tabikide corsair. Lakin bu durumu her iki markayı hatta başka markalarıda deneyimlemiş biri olarak şöyle izah edebilirim 10 corsair psu sundan 1 tanesi arıza verirken rampage de 3-4 tanesi arıza verebilir. Rakamlar sallamasyon. Aradaki kalite farkını anlatmak açısından bu örneği veriyorum. Haliyle daha düşük ücretle psu sorunumu rampage halledebiliyoken ben corsair almayı tercih etmedim ekonomimi zorlayıp ve memnunda kaldım şimdi konu açsak insanlar onada canlı bomba diyeceklerdir ama ben memnun kaldım şahsen tavsiye de ederim.

Peki ne önerirsiniz psu olarak?
kaç watt hocam 80 plus sertifikası var mı önemli olan kısmı bu.

Eğer 80 plus sertifikası varsa ve sisteminize yetecek watt değerinide veriyosa geri iade macerasına girmenize gerek yok.
Bu arada 80 plus var sanırım. Yazıyor üstünde.

Ya ben bu işlerden çok anlamıyorum da. Benim şuan ki psu 650w. Bütçeyi de çok bilmiyorum. Bana güzel bir marka önerin. Corsair diye bir marka vardı sanırım güzel mi o?
Corsair, Thermaltake, Aerocool, FSP, Cooler Master, Sharkoon gibi markaların PSU'ları genel olarak kalitelidir. Ama her kaliteli markanın bile kalitesiz PSU'su var.
Önerim bunun için farklı konu açmanız. Ben sadece markalar konusunda bilgiliyim modeller hakkında yorum yapmam yanlış olur.

Corsair, Thermaltake, Aerocool, FSP, Cooler Master, Sharkoon gibi markaların PSU'ları genel olarak kalitelidir. Ama her kaliteli markanın bile kalitesiz PSU'su var.
Önerim bunun için farklı konu açmanız. Ben sadece markalar konusunda bilgiliyim modeller hakkında yorum yapmam yanlış olur.
Tamam teşekkür ederim. Başka bir konu da açarım. Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı