PSU duman attı ancak garanti sorun görmedi

istiridye

Decapat
Daha fazla  
Geçen hafta tatilden döndükten sonra bilgisayarı acmaya çalıştım önce 1-2 kere açma tusuna bastım ama açılmadı. Sonra uzun bastim bilgisayara açıldı ama PSU'dan ses gelip duman atınca hemen prizden kapattım. Sonra garantiye gönderdim. Servis bana bir sorun olmadığını, bütün testleri yapıldığını söyledi. Ama yine de emin olamadım. Sizce PSU'yu kullanmaya devam etmeli miyim? Yoksa yeni PSU mu almalıyım?

Kasa: DeepCool CC560.
PSU: DeepCool pf750.
Ekran kartı: Gigabyte 3070 Ti Aorus Master.
Islemci: Ryzen 5600.
Anakart: Gigabyte B550 Gaming X v2.

Yani servise verdiğiniz yanık, kondansatörü hasar görmüş bir ürünün bir şey yok denerek geri gönderileceğini pek sanmıyorum. Siz yine de kasayı yanık vs var mı diye yakından bir kontrol edin, duman başka yerden gelmiş de olabilir.
Bilgisayarı alalı tam 2 sene oldu yani bazı bileşenlerin garantisi bitti diye geçiştireceklerini sanmıyorum. 2 kere servisi arayıp çıkan Dumanı kokuyu belirttim. Bir sorun olmadığı söylediler. Güvenmekten başka yapabileceğim bir şey yok. Anakart üzerindeki kabloları çıkarıp mi kontrol edeyim yoksa çıkarmadan da anlayabilir miyim?

Bilgisayarı alalı tam 2 sene oldu yani bazı bileşenlerin garantisi bitti diye geçiştireceklerini sanmıyorum. 2 kere servisi arayıp çıkan Dumanı kokuyu belirttim. Bir sorun olmadığı söylediler. Güvenmekten başka yapabileceğim bir şey yok. Anakart üzerindeki kabloları çıkarıp mi kontrol edeyim yoksa çıkarmadan da anlayabilir miyim?
Çıkartmadan çok da anlayamazsın. Pinler yanmıştır yandıysa. Veya kablonun dışıda yanış oalbilir. İlk önce dışına bak sonra pinleri kontrol et.

@yusuf7878 Adaş konu açmak istemedim burdan sorayım cevaplarsan sevinirim.
Raijintek crator 850w ile 9070xt kullanmak istiyorum. Direkt kablo ile beslemede problem oluyor mu? bir kaç konu gördüm onla alakalı, emin olmak istiyorum.

@yusuf7878 adaş konu açmak istemedim buradan sorayım cevaplarsan sevinirim.
Raijintek crator 850W ile 9070XT kullanmak istiyorum. Direkt kablo ile beslemede problem oluyor mu? Birkaç konu gördüm onunla alakalı, emin olmak istiyorum.

Sıkıntı olmaz. 2 tane 8 pin 300W kadar taşıyor. Anakarttan da 50W çekse yeterli gelir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı