PSU ekran kartını bozar mı?

• Konuyu başlatan Lyon
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 6.027
Daha fazla  
Bu kasayı içindeki PSU ile GTX 1050 Ti bulunan sistemimde kullanıyordum. Her şey tamamen yeni 3 ay önce sıfır, hazır sistem olarak alındı. Geçen hafta GTA 5 oynarken ekran kartım bozuldu. (Kısaca açıklamak gerekirse oyun oynarken PC kapandı açtığımda ekran mavi mavi garip çizgiler vardı. Sıcaklık değerleri gayet normal, ısınma yoktu.) Şu an ekran kartı serviste. Geri aldığımda yine böyle sorun yaşayıp uğraşmaktan korktuğum için nedenleri araştırıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet. PSU eğer Voltaj dengelerini ayarlayamayıp gücü ekran kartına çok verdiyse veya voltaj gidip geldiyse ki, ben Aerocool'un %80'inin 80+ özelliğinin olmadığını düşünüyorum. )Ne kadar paketinde kafam kadar büyük bir fotosunu koysalar bile) Bu yüzden tekrardan öneriyorum. Lütfen 80+ En azından Silver olsun ki, voltaj değerlerini daha iyi koruyup daha verimli çalışabilsin.

Konuyla doğrudan ilgisi yok ama ekran kartının modelini öğrenebilir miyim?
GALAX 1050 Ti
Benim eski kasa bu :D Almanı önermem.
Neden önermiyor musun? Bir sorun mu yaşadın? Bu arada alalı 3 ay oluyor kasadan yana bir şikayetim yok PSU dan biraz şüphelendim o kadar.
Kullanılan PSU Aerocool değil. Mevcut PSU'da düşük/yüksek voltaj koruması da var zaten.
Hocam aynen koruması olan bir PSU ekran kartını bozmaz diye düşünüyorum ben de ama ekran kartım niye durduk yere bozuldu merak içerisindeyim. Ayrıca her şey sıfır 3 aylık sistem.

Hocam aynen koruması olan bir PSU ekran kartını bozmaz diye düşünüyorum ben de ama ekran kartım niye durduk yere bozuldu merak içerisindeyim. Ayrıca her şey sıfır 3 aylık sistem.
Bozulmadan önce herhangi bir elektrik kesintisi gibi bir şey oldumu. Son olarak sistemindeki bütün parçaları yazarmısın.

Bozulmadan önce herhangi bir elektrik kesintisi gibi bir şey oldumu. Son olarak sistemindeki bütün parçaları yazarmısın.

Planlı elektrik kesintisi oldu. Elektrik kesildiğinde PC kapalıydı, geldikten de 10 dakika sonra açtım.
  • Asus PRIME H310M-K Anakart
  • GeIL DDR4 8GB 2133MHz Evo Forza Soğutuculu RAM
  • Intel Coffee Lake Core i3 8100 3.6GHz 6MB Cache İşlemci
  • Galax GeForce GTX1050Ti EX OC 4GB 128Bit GDDR5 Ekran Kartı
  • Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200RPM 210MB/s 64MB Cache Sata3 Masaüstü Disk
  • Adata SU700 120GB 560-520MB/s SSD

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı