PSU fan yönünü ters çevirince sorun olur mu?

İlbeyatmaca

Hectopat
Katılım
25 Temmuz 2018
Mesajlar
30
Arkadaşlar bende Frisby 600W 80+ bir PSU var. Ama bunun fandan ses geliyordu. Garip bir ses. Sürtüyor gibi. Ama kasayı yan çevirince susuyordu. Ben de PSU'yu açıp fanı ters taktım dışardan hava alıyoken şimdi içerdekini dışarı veriyor. Bir sıkıntı olur mu sizce? PSU kasanın altında. Kasamın modeli Frisby 9315G. Şey diye düşündüm, PSU'da düğmenin olduğu kısım mesh, hani içerdeki havayı alırken aynı anda oradan da içeri hava çeker diye. Ama sizce yanlış mı yaptım? Ya da yanlış yaptıysam bu bana sıkıntı çıkarır mı? Yeni bir PSU alacağım zaten 600W'lık. Onun için de öneriniz varsa alırım. Şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sonuçta üstten üflenen havanın altına doğrudan ısı dağıtıcı alüminyum bloklar denk geliyor, o fan havayı yandan çekerken hava doğrudan blokların üstüne denk gelmeyecek. Soğutma başarısı düşebilir.
 
Bir şey olmaz ısınan havayı dışarı atar çok bir şey değişmez. Ama yine de görseller ile izah etseniz daha iyi olabilir.
 
Bir şey olmaz ısınan havayı dışarı atar çok bir şey değişmez. Ama yine de görseller ile izah etseniz daha iyi olabilir.

resim_2021-01-05_145454.pngresim_2021-01-05_145740.png

PSU bu fan direk aşağı bakarken mesh kısmıda kasanın arkasında. Bunun normal hali fan içeri hava çekiyor du ben içini açıp fanı ters çevirdim şu an içerdkini dışarı atıyor yanı da mesh olunca şey tahmin ettim içerdekini çekerken bir yandan mesh ızgaradan da içeri hava çekmez mi?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı