PSU fişi çekilmeli mi?

380721

Hectopat
Arkadaşlar merhaba, ben bazen evden ayrılıyorum. Ayrılmadan önce de PSU'yu ilk önce düğmesinden kapıyorum, sonra ise kasanın arkasındaki kablodan çıkarmıyorum. Aşınmasın diye ben de üçlü prizdeki fişten çekiyorum. Sizce yararı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba, ben bazen evden ayrılıyorum. Ayrılmadan önce de PSU'yu ilk önce düğmesinden kapıyorum, sonra ise kasanın arkasındaki kablodan çıkarmıyorum. Aşınmasın diye ben de üçlü prizdeki fişten çekiyorum. Sizce yararı olur mu?
Güç kablosunu çekmenin neye yaramasını bekliyorsunuz?

Hocam, Türkiye'de ki elektrik dengesizliği yüzünden yaptığın işlem bence verimli. Ne kadar PSU üreticileri bu duruma önlem alsalar da, seri üretim ürünleri oldukları için yinede sorunlar çıkabiliyor. Kısa süre evden ayrılacaksan pek bir artısı olmaz. Ama yine de güvenlik önlemleri her zaman iyidir.

Düğmeyi kapattıktan sonra, Güç tamamen kesilir Kasaya güç gitmez. Fişi çekmenin pek bir faydası olmaz.
Evet kasa içerisinde bir fark yaratmaz ama, düğmeden kapatsan bile yine de PSU kartında elektrik akımı devam ettiğini söyleyebilirim. (Testini 2015'te yapmıştım, ama şuan ne durumda bilmiyorum.) PSU arızası yaratabilir.

Evet kasa içerisinde bir fark yaratmaz ama, düğmeden kapatsan bile yine de PSU kartında elektrik akımı devam ettiğini söyleyebilirim. (Testini 2015'te yapmıştım, ama şu an ne durumda bilmiyorum.) PSU arızası yaratabilir.

Elektrik akımı orada dönüp dolaşır, kasanın içine giremiyeceği için daha da fazla elektrik çekmez.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı