PSU Fişi Söküp Takınca Ses Gelmesi

Cooler Master 600W PSU'dan ses geliyor uzun zamandır. Fakat bu ses sürekli değil. Bilgisayarın fişini akşam söküp, sabah açtığımda böyle bir ses yapıyor. Daha sonra bilgisayarı kapatıp tekrar açtığımda düzeliyor genelde. Düzelmediği zaman fana ince bir çubuk yardımıyla dokunup öyle başlatıyorum bilgisayarı, sorun düzeliyor. Bu ses PSU kaynaklı mı? Yoksa PSU fanından gelen bir ses midir? Garantiye göndermeli miyim? Gönderirsem orada bu sesi yapmazsa, sorun yoktur diye geri gönderirler mi? Tamiri yapılır mı? 1.5 yıldır bu sorunu yapıyor. Her zaman olmadığı için dikkate almadım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana kalırsa garantisi bitmeden önce gönderin. Anladığım kadarıyla bu sesleri fan çıkarıyor. Sorun yok diyip göndermeleri için teknik ekibin sağır olması gerek :)

Bana kalırsa garantisi bitmeden önce gönderin. Anladığım kadarıyla bu sesleri fan çıkarıyor. Sorun yok diyip göndermeleri için teknik ekibin sağır olması gerek :)
Fakat bu ses sürekli gelmiyor işte. Sorun fan ise sıkıntı yok. Daha sonra bozulunca yenisini takarız. Daha önce mouse yollamıştım garantiye. Sağ tıklamada sorun vardı. Bu sorun arada sırada oluyordu. Sorun yok diyerek geri göndermişlerdi.

Fanın yağlanması gerekiyor. Garantiye gönderirseniz fan yağlanıp veya değiştirilip geri gönderilir. Sizin açınızdan bir sorun yok. Sorun yok diyerek geri göndermeleri çok düşük bir ihtimal. Garanti raporuna "PSU fanı gürültülü çalışıyor." şeklinde eklemenizi tavsiye ederim. Sorunu daha kolay anlamalarını sağlar.

Fakat bu ses sürekli gelmiyor işte.
Ben bezdirene kadar servise yolluyorum en son ya sıkılıp yenisini yolluyorlar ya da para iadesi yapıyorlar. Bunların gerçekleşmediği durumlarda ilinizdeki hakem heyetine başvuru yapabilirsiniz. Prosedür ve süre uzun ama sonuç olarak sizi bilirkişiye yönlendiriyorlar, bilirkişiyle siz konuştuğunuz için derdinizi çok iyi bi şekilde anlatıyorsunuz ki ben tüketici aleyhinde karar çıktığını hiç görmedim. Tabi bu süre zarfında ürün elinizde olduğu için kullanmaya devam da edebiliyorsunuz. Yalnız tam olarak hatırlamamakla beraber 900 liraya kadar olan kısmı hakem heyetine dilekçe ile şikayet edebiliyorsunuz, bunun üstü meblalara kim bakıyordu tam olarak hatırlamıyorum. (Ürünü en az bir defa servise göndermeniz ve eğer onarım / değişim yapılmazsa red raporunu da dilekçenin içinde ek olarak sunmanız gerekiyor.)
Son olarak eğer garantisi mevcut bir ürününüz varsa bu ne olursa olsun ekstradan masrafa girmemenizi tavsiye ederim. Dünya para sömürüyorlar zaten bizden, yapsınlar işleri ne? :)
:uyan:

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı