PSU gerektiğinden düşük Watt olursa ne olur?

Conor Anthony

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5500
Rx 570
Kullandığım PSU 400W ve 80+ sertifakası yok. Bunca zamandır RX 570 ve Ryzen 5 5500 ile kullanıyorum bir sıkıntı yaşamadım. Yakında 3060 Ti takviyesi yapmak istiyorum, acaba PSU değiştirmeden bir süre beni götürür mü? Götürmez ise ne gibi sorun olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullandığım PSU 400W ve 80+ sertifakası yok. Bunca zamandır RX 570 ve Ryzen 5 5500 ile kullanıyorum bir sıkıntı yaşamadım. Yakında 3060 Ti takviyesi yapmak istiyorum, acaba PSU değiştirmeden bir süre beni götürür mü? Götürmez ise ne gibi sorun olur?

Oyun açtığın gibi PC kapanır büyük ihtimal yeterli gücü bulamadığı için yük altına her girişinde kapatır.

Ekran git gel yapar kalitesiz PSU ise kapanır ya da kondansörler patlar.

Götürmez, güç yetmez ise bilgisayar görüntü vermez aniden kapanır.

Kitlenmeler, ani kapanmalar.
Oyun açtığın gibi PC kapanır büyük ihtimal yeterli gücü bulamadığı için yük altına her girişinde kapatır.
Muhtemelen açılmayabilir eğer açılırsa herhangi bir oyuna girdiğinizde bilgisayar kapanabilir.
Götürmez, güç yetmez ise bilgisayar görüntü vermez aniden kapanır.

Hocam yanıtlar için teşekkürler. PSU aşağıda attığım linkte. Sizce hiç mi gitmez 1 2 ay idare etmesi lazım sadece.

Hocam yanıtlar için teşekkürler. PSU aşağıda attığım linkte. Sizce hiç mi gitmez 1 2 ay idare etmesi lazım sadece.

600W PSU öneriliyor. 1-2 ay ne yapacağınıza bağlı. Sistem açılır normal kullanırsınız ama yüke sokarsanız kapanacaktır. 1-2 ay oyun oynayamazsınız yani oynasanızda aşırı düşük seviye oyunlar oynarsınız çünkü 200W'lik güç gerekiyor ve bu azımsanacak gibi değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı