PSU güç kablosu yuvaya oturmuyor

Rhulkinator

Kilopat
Katılım
4 Ağustos 2017
Mesajlar
222
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar Vatan Bilgisayar'dan yeni bir sistem aldım, montaj da orda yapıldı fakat PSU güç kablosu PSU’nun güç yuvasına oturmuyor. Doğru şekilde takıyorum. Biraz itmeye başladığımda ordaki alüminyum plaka hafif eğiliyor. Zorlamaya da korkuyorum. Sebebi ne olabilir? Kasaya dahil PSU kullanıyorum. Yardımlarınız için teşekkürler. Kasa modeli: Xigmatek Astro A650
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tarif ettiginiz sekilde anlamak biraz zor, dogru sekilde takiyorum diyorsaniz sorun sudur demekte bir o kadar zor. Bahsettiginiz aluminyum plaka nedir mesela. Yanlis anlamayin derdinize derman olamayabilir kimse diye soyluyorum.
 
Tarif ettiginiz sekilde anlamak biraz zor, dogru sekilde takiyorum diyorsaniz sorun sudur demekte bir o kadar zor. Bahsettiginiz aluminyum plaka nedir mesela. Yanlis anlamayin derdinize derman olamayabilir kimse diye soyluyorum.

Haklısınız kusura bakmayın, şöyle bir video çektim tek elimle telefonu tutuyordum. Telefonu tutuğumdan dolayı zorlamamışım gibi gözüküyor fakat iki elimle yuvaya oturtmaya çalıştığımda ordaki delikli plaka içe doğru eğiliyor biraz daha zorlarsam kırılacak gibi oluyor. Üretim hatası falan olabilir mi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleme:
Kablonun ucundaki deliklere bakin yuvarlakmi, guc kablosunun icindeki karsliliklarinada bakin ayni mi? Yanlis bir kablo verilmis olabilir. Eger dogru ise videodaki gibi takip, saga sola asagi yukari hafifce oynatarak yuvasina oturtun. Diger kablolar gibi rahatca girmeyebilir.
 
@Zgrrs Kablonun delikleri dikdörtgen, metal pinlerde dikdörtgen gibi uyuyor gibi görünüyor. Şimdi bir şey farkettim video da göründüğü gibi Psu’yu takmaya çalıştığım yerin altında “AC 230V” yazıyor, kablonun prize takılan yerinin altına baktığımda 250w yazıyor acaba yanlış bir kablo mu verildi ki bana ? Kasayı kucaklayıp gelmiştim, Anakart kutusunun içinden ram kutusu ssd kutusuyla beraber bu kablo çıktı, toplayan arkadaş işe yarayacak şeyleri anakart kutusuna koymuş. Kasanın kutusunun içinde herhangi bir kablo göremedim. Umarım toplayan arkadaş kabloyu karıştırmamıştır.
 
Monitor kablonuzu sokup bir deneyin. Bende bu tarz seyler hep elimin altinda bulundugundan deneme yanilma ile cozume ulasirim.
 
@Zgrrs Monitörün kablosunu psu da kullanırsam bi sıkıntı çıkmaz değil mi? Kabloları değiştirdiğimde sorun çözüldü ama kablo uyumsuzluğundan korkuyorum şimdi de. 250V görünüyo iki kablonunda özellikleri.
 
Her hangi bir sikinti olmaz, yillardir evimde bir dunya guc kablosunu o bilgisayardan o monitore takip duruyorum. Siz simdi kasaya takamadiginiz kabloyuda monitore mi taktiniz? Monitorunkini de kasaya taktiniz ve pc calisir hale geldi mi?
 
@Zgrrs Valla garip bir şekilde tam da öyle oldu, kasaya takamadığım kabloyu monitöre taktım monitör çalıştı, monitörün kablosu da kasaya oturdu. Birazdan ilk ateşlemeyi yapacağım bakalım. Teşekkürler yardımınız için.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı