PSU kalitesizse ne olur?

mahmut98

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar 1 ay önce alel acele sistemimi yenilemeye kalktım ve yeniledim. RX 570 - Ryzen 2600 +8 GB RAM ve PSU aldım. Şöyle bir mantıkla hareket ettim ne kadar ucuza alırsam benim için o kardır. Ve PSU olarak gametech 650W diye bir ürün aldım. Evet üstünde 80 Plus yazıyor ama benim içim hiç rahat değil ve şu an pişmanım yani şu anki aklım olsa gidip 600-700 TL verip Corsair Cooler Master veya FPS Thermaltake gibi ürün alırdım çünkü sistemi emanet ediyoruz. Şimdi gelelim konuma eğer bu PSU kalitesizse beni ne gibi sonuçlar bekliyor? Yani parçalarım zarar görür mü? Ki ben bunu nasıl anlarım?

80 Plus yazması bir şey ifade etmiyor. Çakma Adidas ayakkabı üreten yerin Adidas logosuna yakın bir logoyu ayakkabıya basması gibi düşünebilirsin.

Bir an önce kaliteli markalarla değiş, sistemin kalbi olarak geçen bu parçanın şakası olmaz. Benim kullandığım PSU neredeyse ekran kartımla aynı fiyata satılıyor. :D

indir.jpg

En kısa zamanda değiştirmelisiniz. Aksi takdirde sonu bu.

Eğer Everest, poweboost tarzı markalar ise booom diye patlar. 80+ sertifikası görünce hemen atlamayın. Mesela FSP 80+ olmayan güç kaynakları oldukça kaliteli. Bu 80+ olayı SE donanım arşivi sayesinde ortaya çıktı. Adam FSP markayı 80+ yok diye almıyor, sonra aynı fiyata poweboost alıyor ve sorun yaşıyor.

Bisiklet tekeriyle giden araba gibi olur, sonu hüsran.
Halen şansınız varsa bilindik güvenilir markaların güç kaynaklarını almanızı tavsiye ederim uzun yıllar kafanız rahat kullanırsınız.

Eğer Everest, poweboost tarzı markalar ise booom diye patlar. 80+ sertifikası görünce hemen atlamayın. Mesela FSP 80+ olmayan güç kaynakları oldukça kaliteli. Bu 80+ olayı SE donanım arşivi sayesinde ortaya çıktı. Adam FSP markayı 80+ yok diye almıyor, sonra aynı fiyata poweboost alıyor ve sorun yaşıyor.

Benim 80 plus olmayan ama 500/444 veren Zalman güç kaynağım 5 yıldır hiç üzmedi. 80 Plus olmazsa olmaz değil bence ama marka olmazsa olmaz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı