PSU kısa devreyle çalıştırdıktan sonra kapanmıyor

proflie

Megapat
Daha fazla  
Videoda ki gibi PSU'yı çalıştırdım. Güç anahtarı 0'da ama ataşı pinlere takıyorum fan kısa süre dönüyor. Güç kablosu takılı değilken bile ataşı taktım döndü normal mi bu? Acaba PSU içini açanları uyarmak için PSU kapalı olsa da içinde kalan elektrik çarpmaya yeterli deniliyor. Bu kalan güç mü sebep oluyor?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU içindeki kapasitörlerde depolanan enerji sebebiyle, böyle bir durum yaşanması muhtemel. Kapasitörler deşarj olana kadar fan dönebilir ve çıkış kanallarında ilgili gerilimler de gözlemlenebilir.

Bunların tehlike arz edenleri de PSU'nun birinci tarafında yani ana transformatörden önceki kısımda bulunan hold up kapasitör olarak ifade edilenleridir. Bu kapasitörler, yüksek gerilim ile şarj olmaları ve yüksek kapasiteli olmaları sebebiyle PSU kapalı olsa dâhi deşarj olmamışlarsa, sağlık için riskli olabilirler.

Son düzenleme:
PSU içindeki kapasitörlerde depolanan enerji sebebiyle, böyle bir durum yaşanması muhtemel. Kapasitörler deşarj olana kadar fan dönebilir ve çıkış kanallarında ilgili gerilimler de gözlemlenebilir.

Bunların tehlike arz edenleri de PSU'nun birinci tarafında yani ana transformatörden önceki kısımda bulunan hold up kapasitör olarak ifade edilenleridir. Bu kapasitörler, yüksek gerilim ile şarj olmaları ve yüksek kapasiteli olmaları sebebiyle PSU kapalı olsa dâhi deşarj olmamışlarsa, sağlık için riskli olabilirler.

Hocam tehlikelimi bu işlem? Korktum etkilenmişim gece rüyamda PSU yandı 😂

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı