PSU montajı nasıl yapılmalı?

ryutoshiaki

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Yeni bir PSU aldım, montaj esnasında anakarttaki CPU kısmına hangi kabloyu takacağımı bulamadim kabloların üstünde CPU yazmıyor, PCI-e var 2 adet ve TKG yazılı olanlar var.

Hocam, genelde 4+4 pin olur. Ekran kartı beslemesi ise 6+2 pin olur. Kolayca fark edebilirsiniz.

(4+4) 8 pin şeklinde bir kablo vardır. Onu CPU güç girişine takacaksınız. Eğer sizin anakartınızda CPU güç girişi 4 pin istiyorsa ortadan ikiye ayırın ve 4 pin şeklinde takın. (6+2) 8 pin şeklinde olanlar ekran kartı güç kablosudur.

Eğer güç kaynağınız eski bir modelse sadece 4 pin CPU güç kablosu olabilir. O zaman mecburen 4 pin şeklinde takarsınız.

(4+4) 8 pin şeklinde bir kablo vardır. Onu CPU güç girişine takacaksınız. Eğer sizin anakartınızda CPU güç girişi 4 pin istiyorsa ortadan ikiye ayırın ve 4 pin şeklinde takın. (6+2) 8 pin şeklinde olanlar ekran kartı güç kablosudur.

Eğer güç kaynağınız eski bir modelse sadece 4 pin CPU güç kablosu olabilir. O zaman mecburen 4 pin şeklinde takarsınız.
Hocam 4+4 PCIE var ve TKG var üzerinde CPU yazmıyor ondan dedim yanlış bir şey takmayayım.

CPU güç kablosu mutlaka her güç kaynağında olur. Kontrol edin bulursunuz. TKG'nin ne olduğunu bilmiyorum. Belki molex bağlantısı gibi bir şey olabilir.
Hocam TKag dediğim kablo PCIE ile ayni. Yani CPU'ya uygun ama emin olmadığım için takmadım. Üzerinde CPU vs ibaresi yok. Başka uyumlu kablo da yok muhtemelen onu takacağım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı