PSU nasıl kontrol edilir?

Halit oguz

Kilopat
Monitörüm açılmıyor Windows açılma sesi geliyor ancak görüntü yok. Kasayı memlekete getirmiştim sanırım ekran kartının PSU'ya bağlandığı kısım çıkmış. DisplayPort'da ekran kartında olduğu için görüntü yok. PSU'yu çıkaramıyorum küçük delikli vidalar var özel bir aletle çıkarılıyor sanırım. Nasıl düzeltebilirim?

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    178 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleyen: Moderatör:
Monitörüm açılmıyor Windows açılma sesi geliyor ancak görüntü yok. Kasayı memlekete getirmiştim sanırım ekran kartının PSU'ya bağlandığı kısım çıkmış. DisplayPort'da ekran kartında olduğu için görüntü yok. PSU'yu çıkaramıyorum küçük delikli vidalar var özel bir aletle çıkarılıyor sanırım. Nasıl düzeltebilirim?
Fişten çekili halde 5 dakika bekle. Fotoğrafını çek tüm giren çıkan gördüğün kabloları, sonra hepsini çıkart, çıkartmışken biraz tozunu alırsın kasanın, sonra önce PSU'ya ve anakarta, sonra sistem bileşenlerine olacak şekilde tekrar tak ve düzenle kabloları. PSU'yu çıkartmana gerek yok şu anlattığın olay içinde.

Diğer tarafın da fotoğrafını atar mısın?

Kasa temiz görünüyor, kabloları kontrol et, ekran kartını kontorl et, aç bakalım.
Hocam valla denedim de her şeyi olmuyor. Bütün kablolar PSU’da tek delikten geçiyor. O yüzden çıkmış mı çıkmamış mı bakamadım. PSU’nun içini açamadım. Monitörde hafif bir ışık var. Açıldığında windows açılma sesi geliyor ancak ne asus yazısı çıkıyor ne de monitör ayarlarına girebiliyorum. Monitörden mi yoksa kasadan mı anlamadım. Hem hdmi hem dp ile denedim yok. Yarın bilgisayarcıya götürmek şart oldu galiba.

Hocam valla denedim de her şeyi olmuyor. Bütün kablolar PSU’da tek delikten geçiyor. O yüzden çıkmış mı çıkmamış mı bakamadım. PSU’nun içini açamadım. Monitörde hafif bir ışık var. Açıldığında windows açılma sesi geliyor ancak ne asus yazısı çıkıyor ne de monitör ayarlarına girebiliyorum. Monitörden mi yoksa kasadan mı anlamadım. Hem hdmi hem dp ile denedim yok. Yarın bilgisayarcıya götürmek şart oldu galiba.
PSU'da tek bir delikten geliyorsa modüler değil demektir, PSU içinden bir şeyin çıkma olasılığı gerçekten çok düşük. Sen RAM'leri bir tak çıkar yap, işlemcinde ekran kartı varsa onun çıkışıyla dene ana ekran kartın takılı değilken, ama bugün götürdüysen bilgisayarcıya neler olduğunu bize de yazıver ki öğrenelim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı