PSU nasıl test edilir?

bayabioyuncu

Kilopat
Merhaba, konu başlığını donanımda mı yazılımda mı aramam gerektiğini bilmediğimden direkt donanım olarak işaretledim. Konuya gelelim benim bundan önceki PSU'm 400W değerindeydi ve R7 265X ve A10 7870K işlemcili sistemime yetersiz geliyordu ama yine de oyun oynayabiliyordum. Son 1 aydır oyunlarda PC güç kullanmaya başladığı zaman PC kendine reset atıyordu(her zaman yapmıyordu haftanın 6 günü yapıyorsa 1 günü sorun yokmuş gibi oyun oynatıyordu)sorunun PSU'dan dolayı olduğunu düşünüyorum. Son zamanlarda aşırı canım sıkıldığından PSU'mu değiştirme kararı aldım ve bugün bilgisayarcıya götürdüm, 500W gücü olan ikinci el bir PSU taktılar(250TL ikinci el için fazla ama mecbur ödedim).Sonuca gelirsek yeni PSU eskisi gibi açılıp kapanma sorunu yapacak mı, oyun oynatırken sorun olacak mı diye merak ediyorum yardımcı olabilir misiniz? Nasıl test etmeliyim? En kısa sürede hangi test sonuç verir? Çünkü dediğim gibi haftanın altı günü sorunluyken bir günü sorunsuz çalışabiliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, konu başlığını donanımda mı yazılımda mı aramam gerektiğini bilmediğimden direkt donanım olarak işaretledim. Konuya gelelim benim bundan önceki PSU'm 400W değerindeydi ve R7 265X ve A10 7870K işlemcili sistemime yetersiz geliyordu ama yine de oyun oynayabiliyordum. Son 1 aydır oyunlarda PC güç kullanmaya başladığı zaman PC kendine reset atıyordu(her zaman yapmıyordu haftanın 6 günü yapıyorsa 1 günü sorun yokmuş gibi oyun oynatıyordu)sorunun PSU'dan dolayı olduğunu düşünüyorum. Son zamanlarda aşırı canım sıkıldığından PSU'mu değiştirme kararı aldım ve bugün bilgisayarcıya götürdüm, 500W gücü olan ikinci el bir PSU taktılar(250TL ikinci el için fazla ama mecbur ödedim).Sonuca gelirsek yeni PSU eskisi gibi açılıp kapanma sorunu yapacak mı, oyun oynatırken sorun olacak mı diye merak ediyorum yardımcı olabilir misiniz? Nasıl test etmeliyim? En kısa sürede hangi test sonuç verir? Çünkü dediğim gibi haftanın altı günü sorunluyken bir günü sorunsuz çalışabiliyor.

PSU marka model?

HWMonitor indir. PSU voltaj değerlerinde 12V, 5V, 3.3V ve NB/SoC değerlerinin stabilitesine bak. Bunlar sabit olmalı. Eğer min, max, ve value değerleri değişkenlik gösteriyorsa PSU kötüdür. Dalgalı akım veriyordur ama bu kısıtlı bilgi verir. PSU'nun marka ve modeli lazım bize. Kondansatör kalitesine filan bakmak lazım.

Stres testi önermem. Eğer PSU kötüyse sistemi yakabilir. Keşke PSU almadan önce buraya bir danışsaydınız.

PSU markası artes PSXPG-500 daha önce hiç duymadığım bir marka. OCCT testi yaptım 30dk boyu hiçbir sorun algılamadı(eski PSU'da da OCCT testinde sorun gözükmüyordu)
1606751144135.png

Bunlar mıdır hocam.

Son düzenleme:
Markanın ismini ilk defa duyuyorum. PSU Tier List adresinde de böyle bir marka yok. Yerli Çin firmalarından birisinin ürünü. Multirail sanırsam. Korumaları var deniyor ancak internette herhangi bir inceleme bulamadım. Ondan dolayı iyi ya da kötü diyemem ancak ben kullanmazdım. Eğer yeterli bütçem yoksa bütçeyi toplayana kadar idare ederdim. Tabi dediğim gibi herhangi bir inceleme bulamadım.

Markanın ismini ilk defa duyuyorum. PSU tier list adresinde de böyle bir marka yok. Yerli Çin firmalarından birisinin ürünü. Multirail sanırsam. Korumaları var deniyor ancak internette herhangi bir inceleme bulamadım. Ondan dolayı iyi ya da kötü diyemem ancak ben kullanmazdım. Eğer yeterli bütçem yoksa bütçeyi toplayana kadar idare ederdim. Tabi dediğim gibi herhangi bir inceleme bulamadım.

Teşekkür ederim sistemim zaten eski idare için kullanacağım bir süre ardından yeni bir sisteme geçiş yapmayı düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı