PSU nedir?

fatih3469

Centipat
Bir sistem toplamayı düşünüyorum. Bu zamana kadar hep laptop kullandım ancak PSU (Power supply) hiç kullanmadım. PSU kullanınca kasayı prize takmaya gerek yok mu? Bilgilendirirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasadaki parçalara düzgün güçte elektrik vermenizi sağlar. Bu gücü de güç kaynağına priz bağlantısı ile yapıyorsunuz. Yani Power Supply gerekli, olmazsa olmaz bir bileşendir ve prize bağlanmak zorundadır.

PSU güç kaynağı demek, olay şu :

Sistemi topluyorsun Anakart var, Ekran kartı var, SSD ya da Harddisk var bunların çalışması için bir güç gerekiyor değil mi ? Güç kaynağı (PSU) bunların Çalışması için ayrı ayrı güçlerde farklı kablolarla bunlara elektirik yollar. Eğer Güç Kaynağı olmasaydı Bilgisayarın çalışması için prize 10 tane kablo takman gerekirdi. Laptop' ı şarja koyduğunda nasıl adaptörü prize takıyorsan PSU' nunda kablosu var 1 tane prize takıyorsun ve kullanıyorsun.

Bir güç kaynağı ünitesi (veya PSU), bir bilgisayarın iç bileşenleri için şebeke AC'sini düşük voltaj ayarlı DC gücüne dönüştürür. Modern kişisel bilgisayarlar evrensel olarak anahtarlamalı güç kaynaklarını kullanır. Bazı güç kaynaklarında giriş voltajını seçmek için manuel bir anahtar bulunurken, diğerleri otomatik olarak şebeke voltajına uyarlanır.

Arkadaş bi durun adam daha PSU' yu öğrenmedi 80+ sertifikadan bahsediyorsunuz adamın kafası karışacak :D
Düşünsene adam bunu alıyor sonra buraya gelip konu açıyor bilgisayarım açılmıyor diye.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı