PSU, OC yapmayı engeller mi?

Ustayener

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar ben GPU'ma overclock yapmak istiyorum. Ama elimdeki bilgisayarın PSU’su 250Watt, verimlilik bilinmiyor. İsterseniz güç kaynağı etiket fotosu atarım.

Sistem özelliklerim:
  • i5 4590
  • GT 730
  • DDR3 1600MHz 2 modül RAM
  • bir 7200 RPM SATA HDD
  • Bir optik sürücü var ama sıkıntı olur derseniz sökerim
  • PCI slotları boş
  • 1 egzoz fan var

Sizce ben GPU’ma OC yapabilir miyim? PSU durumu etkiler mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
GT 730'un 3 versiyonu mevcut 64-bit olan iki versiyonu 25 Watt güç harcarken, 128-bit olanı ise 50 Watt güç harcıyor. Tam yükte iken tabi ki. Bu kartın kapasitesi zaten sınırlı. Hız aşırtmayı limitleri zorlayarak dahi yapsanız bu sistem tam yükte 150 Watt tüketir. PSU bu kart için gerekli gücü karşılayacaktır diye düşünüyorum. Siz yine de PSU'nun etiketini buraya yükleyin. Ekran kartının da hangi versiyon olduğunu belirtin.
Elimde dandik 500w PSU vardı. i7-2700k'yı 4.7 GHz seviyesine çıkardım. 5 adet kasa fanı da PSU'ya bağlıydı ve herhangi bi sorun yaratmadı şansa. Sonra gittim Cooler Master 750W 80+ bir PSU aldım.

GT 730'un 3 versiyonu mevcut 64-bit olan iki versiyonu 25 Watt güç harcarken, 128-bit olanı ise 50 Watt güç harcıyor. Tam yükte iken tabi ki. Bu kartın kapasitesi zaten sınırlı. Hız aşırtmayı limitleri zorlayarak dahi yapsanız bu sistem tam yükte 150 Watt tüketir. PSU bu kart için gerekli gücü karşılayacaktır diye düşünüyorum. Siz yine de PSU'nun etiketini buraya yükleyin. Ekran kartının da hangi versiyon olduğunu belirtin.

Çözüm
IMG-20180602-WA0017.jpg
IMG-20180602-WA0016.jpg
IMG-20180602-WA0015.jpg

Arkadaslar ben 700mhz den 770 mhzye OC yaptım PSU'da sıkıntı göremiyorum sıcaklık grafiği stres res testindeyken bu halde acaba kart yanabilir mi? Yoksa su OC profili sağlıklı çalışma sağlayabilir mi?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı