PSU önerisi

Bütçe
10.000~
@286545 bu sebeple fiyat/performans değerlendirmesi yaparken PSU'nun her verisine bakmak gerekiyor. Benzer şekilde ASUS PSU'larda da bu olaya çokça rastlanabiliyor.
SPL's PSU Tier List, Cybenetics PSU Performance Database ve Nebi Akgün - PSU Tablosu (beta) na baktım; üçü de birbirine çok yakın çünkü aynı donanım platformu kullanıyorlar, Corsair birazcık daha iyi gibi. Gigabyte PSUlar için C4 diyorlar, ASUS PSUları bilmiyorum. ROGlar aşırı pahalı.

SPL's PSU Tier List, Cybenetics PSU Performance Database ve Nebi Akgün - PSU Tablosu (beta) na baktım; üçü de birbirine çok yakın çünkü aynı donanım platformu kullanıyorlar, Corsair birazcık daha iyi gibi. Gigabyte PSUlar için C4 diyorlar, ASUS PSUları bilmiyorum. ROGlar aşırı pahalı.
Tierlistler detaylı değil. Testlerde NZXT daha iyi performans gösteriyor.

1754917022564.png

Genel performans tablosu.

Gigabyte PSU'lar için C4 diyorlar

Bunun hâlâ denmesini anlamak zor. P-GM serisinin ilk dönemde üretilen bir kısmının OPP sorunu sebebiyle arızalanması söz konusuydu ki bu olay 2021'de gerçekleşti ve revizyon ile çözüldü. Tâbii Gigabyte'nin de her marka gibi her seviyede ürünü mevcut ve yine kronik sorunlu bir modelle karşılaşılabilir ama topyekün C4 demek anlamsız.

Tier list mevzusunda ise kullanılan metodolojiler genelde yüzeysel olduğu için pek de %100 güvenilir olarak düşünmüyorum. Özellikle Nebi Akgün'ün tier listesinde "1-Notlar" sekmesinde yazan şu not gerçekten anlamsız;

"- Transient response time, inrush current, OPP, ripple gibi değerlere isteyen istediği kadar bakabilir. Burası onun yeri değil."

Nebi.png

Neresi ki onun yeri, PSU'nun nesine bakacağız? Tier list neye göre?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı