PSU Patlaması

qwertyy07

Decapat
Yaklaşık 15-20 gün önce PSU patladı. Daha 1 aylıktı, yeni almıştım. Garantiye gönderdim, bugün yenisini gönderdiler. Faturada sadece değişti yazıyor. Arıza sebebi falan yok. Ben bunu taktığımda yeniden patlamayacağı ne malum? Takılı olan üçlü prizi değiştireceğim belki kısa devre vs. olmuştur. Bir de duvardaki tekli prizi 3’lü yapmıştım. Şarj, elektrik süpürgesini falan takıyorduk. Onu da tekli yapayım yine. Ne yapmalıyım, neden olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Marka model belirtmediğiniz sürece cevap alamazsınız. Klasik sahte 300 - 500 watt kullanıyorsanız patlaması muhtemeldir yine ve bir dip bilgi en kötü olasılık ile şebekeden gelen anlık ani dalgalanma da buna sebep olabilir o yüzden bütçenize uygun bir ups kullanın sorun yaşamazsınız. Başkasına söyleyip kendimi es geçenlerden de değilim 1500 watt FPS ups var kasa ile prizdeki elektrik arasında ne patlama ne de çatlama yaşamadım 5 senedir.

Yasaklı olduğumdan dolayı cevap veremedim sizlere.Öncelikle nasıl patladığı konusuna değineyim.Chrome'da dolaşırken fazla gürültülü olmayan bir "pat" sesi duydum.Ondan sonra bilgisayar kapandı zaten.Birdaha açmaya çalıştığımda ise açılmadı.Diğer parçalarıma zarar gelmedi.PSU olarak High Power 400w 80+ kullanıyorum.Yenisini takmış bulunmaktayım.Umarım aynı şeyi yaşamam.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı