PSU Sistemi Isıtır mı?

Daha fazla  
Şimdi arkadaşlar biraz uzun yazacağım kusura bakmayın.

Benim bir arkadaşım birkaç gün önce yeni bir PC aldı. HP marka, anakartı, PSU'su, kasası falan HP marka, ekran kartı Radeon HD 5450, işlemci Pentium E5700. İşte temiz format attı driver kurulumunu yaptı. Her şey iyi çalışıyordu.

Birkaç gün sonra beni aradı, ekran kartı yandı dedi. Dedim niye yansın. Kardeşleri gece geç saatlere kadar video izlemiş. Dedim böyle bir durumda yanmaz. Her neyse, taktık tekrar ekran kartını, sisteme görüntü geliyordu ancak görüntü karıncalıydı ve renkler bozulmuştu ve kart cehennem gibi sıcaktı. Zaten boot ekranından sonra da açılmıyordu.

Bizde yeni bir ekran kartı taktık. (GeForce 210) Görüntü geldi karıncalanma falan yoktu. Driverini internet sitesinden indirirken kartın soğutmasına dokunduk ve o da aşırı sıcaktı. Sonra anakarta falan baktık. Tüm yongalar falan yanıyordu resmen. Hatta HDD bile sıcaktı. Zaten birkaç dakika sonra yeni ekran kartı da karıncalanmaya başladı ve zaten daha sonra ikisi de görüntü vermedi.

Biz de çareyi Onboard'a takmakla bulduk neyse driverlerini falan kurduk. Sistem iyi gibiydi ama hala aşırı sıcaktı. Sıcaklıklara bakmak için AIDA64 indirdik. CPU 24, CPU çekirdekleri 30-40 derece falandı. Gayet normaldi yani ama HDD 50 dereceydi.

Ama asıl dikkatimizi çeken PSU değerleriydi. 3.3V kanalı 3.2V, 5V kanalı 3.8V, 12V kanalı da 9.3V veriyordu. Sonra tabi bütün oklar PSU'ya döndü. Elimizde başka bir PSU takma şansı yok şimdilik. Şimdi soruyorum;

PSU sistemin bu kadar ısınmasına yol açar mı? PSU değiştirirsek düzelir mi? Veya sorun anakartta olabilir mi?

Kusura bakmayın şimdiden cevaplarsanız sevinirim.

Peki hocam değerler normal mi? Veya bu değerler sistemin ısınmasına sebep olur mu?

PSU hakkında detaylı bilgim yok yanlış yönlendirmek istemem herhangi bir bilgisayarcıya gidip orada farklı bir PSU ile test edebilirsiniz sorun büyük ihtimal PSU kaynaklı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı