PSU, SSD ve HDD seçiminde nelere dikkat edilir?

Sormayı unutmuşum, kasanızın modeli neydi bu arada?

Buradan, 301TL'e, birkaç ay önce aldım.

Artıları

3 kademe ayarlanabilir fan hızı.
Parlaklık ayarlanabilir led fanlar.
Birçok efekt modu. Ayrıca tek tık ile tek renk yapılabiliyor ve genellikle beyaz ya da mavi tek renk olarak kullanıyorum.
Kumanda ile basit kontrol.
1. kademe (yavaş) modda fanlar dönmüyorken aynı sessizliği sağlıyor. Sadece oyuna girerken sistem serin çalışsın diye 3.kademeye (hızlı) alıyorum.
Malzeme kalitesi fiyatına göre tatminkar. 10kg kasa beklemeyin elbette.
Önü mesh, deli gibi taze hava alıyor.
Alt ve üst kısımda toz filtresi mevcut.

Eksileri

Daha iyi fanlar ile mükemmel hava sirkülasyonu sağlanabilir (daha sessiz şekilde).
1 kere yapılan kurulum sırasında anakart montajı biraz zor. Çalışma alanı dar. Tornavidayı dik tutamadan çapraz çalışarak vidaları takmaya çalıştığımı hatırlıyorum. Sonuçta '1' kerelik bir zahmet. Pek dikkate alınmayabilir.
Ön mesh panelin arkasında bir toz filtresi olsa kusursuz olurdu fiyatı bandında.
Fanlar 2.kademeden itibaren bir miktar ses yapıyor. 3. kademede ekran kartı ve stok fanım toplamı kadar ses yapabiliyor. Kulaklık ile competitive FPS oynarken dikkate alınabilecek bir durum değil bence yine.
**Penceresi '''plasttik'''. Keşke pleksi veya cam olasaydı. Oldukça kalitesiz ve ucuz. Sonuçta içerisi görünüyor tamamen şeffaf şekilde ve alışınca pek kafaya takacak bir durum yok.

1590322790439.png
 
Son düzenleme:
Başlıkta kasayı da sormuştum ama silinmiş. Kasa seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri de açıklarsanız çok sevinirim. Mesela kasa ve PSU için Xigmatek, FSP gibi pek bilmediğim markalar görüyorum. Bu markalar genel olarak nasıldır?
Önün mesh yapıda olması önemli. Ayrıca fan sayısı, kalitesi de önemlidir.

Bunların yanında da göze hoş gelen bir kasa olursa iyi olur 😀
 
Fan sayısı kaç olmalı mesela? Daha doğrusu ideal olan nedir?
Bence en az önde 2 ve arkada 1 fan olmalı.
İdeal olanı ise bence önde 3, arkada 1 ve üstte 1 fan olmasıdır.

Genelde üste fan takılı gelmez. Onun kasa alındıktan sonra takılmasını öneririm.

Tabi bu yerler kasanın modeline göre değişir mesela bazı kasalar havayı önden değil yandan alır ya da üstten değil alttan atar.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı