PSU sürekli kapatıp açmak zararlı mı?

Daha fazla  
Merhaba, yeni bir hazır sistem aldım ve yatarken gece elektrik gelip giderse diye kasa arkasındaki PSU şalterini indiriyorum ve prizden çekip sabah tekrar açıyorum. Bu bilgisayar için herhangi bir tehlike teşkil ediyor mu? (kasam BitFenix Flow 600W +80)

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamamdır hocam peki herhangibi bir zararı olmaz değil mi prizden çekmenin ve hangi durumlarda kapatmalıyım psuyu?
Psu yu kapatma sadece kasa içi işlem yaptığınızda olur. Hatta ben hiç kullanmam isim olduğunda psu ya girişi çıkarırım. Uzun süreli prizden çekince ve PC yi kullanmayinca (aylarca) bios pili bosalabilir. 🙂Onun dışında zararı olmaz.

Psu yu kapatma sadece kasa içi işlem yaptığınızda olur. Hatta ben hiç kullanmam isim olduğunda psu ya girişi çıkarırım. Uzun süreli prizden çekince ve PC yi kullanmayinca (aylarca) bios pili bosalabilir. 🙂Onun dışında zararı olmaz.
Pekala hocam çok teşekkür ederim yani uzun süre kullanılmadığında PSU ya güç girişini çıkarmalı mıyız ?

Normalde sorun olmaması gereken bir şey. Fakat geçenlerde klavye ışığı sönsün diye PC kapalıyken PSU yu kapattım ve sabah PSU bozulmuştu. 1.5 senede PSU yu toplamda 3-4 kere kapatmışımdır ve böyle bir sonuç oldu maalesef. Ayrıca kullandığınız pek tavsiye edilen bir PSU değil.

Normalde sorun olmaması gereken bir şey. Fakat geçenlerde klavye ışığı sönsün diye PC kapalıyken PSU yu kapattım ve sabah PSU bozulmuştu. 1.5 senede PSU yu toplamda 3-4 kere kapatmışımdır ve böyle bir sonuç oldu maalesef. Ayrıca kullandığınız pek tavsiye edilen bir PSU değil.
O yanması normal bir şey biosdan o ayarı kapatabilirdiniz geçmiş olsun

Klavye ışığı yada USB lerin PC kapalıyken çalışmasını istemiyorsanız biostan ERP aktiflestirin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı