PSU tamir edilir mi?

WaseLL

Hectopat
Merhaba, yaklaşık 2 yıldır aktif kullandığım PSU bozuldu. Tamir edilir mi? Tamir etmeye değer mi? Yenisi mi alınmalı? Tamir ücreti ne kadar tutar?

Ortalama bir PSU için 500-600 tl para çıkacak cebimden, tamir olursa sizin dediğinize göre söylüyorum 50 tl civarı. Tamir edildiğinde 6 ay 1 sene daha götürürse tamir ettirsem yeterli diye düşünüyorum.
PSU'nun neresinin bozulduğu ile alakalı, eğer ki bir kapasitör vs bozuldu ise 50 TL'nin altında bir bütçe ile bile tamir edilebilir. Ancak Hadron ise yenisini almak en doğrusu.

Ortalama bir PSU için 500-600 tl para çıkacak cebimden, tamir olursa sizin dediğinize göre söylüyorum 50 tl civarı. Tamir edildiğinde 6 ay 1 sene daha götürürse tamir ettirsem yeterli diye düşünüyorum.
Bozulan parçaya göre değişir, tanesi 3-5 lira olan kapasitör'de yanmış olabilir 30-40 lira olan bobinler de. Eğer ki makul bir elektrikçiye götürürseniz el emeği içinde fazla bir bütçe almadan yapar diye umuyorum. Ancak devre kartında bir sorun var ise o zaman zor.

Bozulan parçaya göre değişir, tanesi 3-5 lira olan kapasitör'de yanmış olabilir 30-40 lira olan bobinler de. Eğer ki makul bir elektrikçiye götürürseniz el emeği içinde fazla bir bütçe almadan yapar diye umuyorum. Ancak devre kartında bir sorun var ise o zaman zor.
Anladım, yaptırmak için bilgisayarcıya mı gitmeliyim elektrikçiye mi?

Merhaba. Sigortası dışındaki PSU tamiri uzmanlık ve iyi deneyim gerektiren cihaz tamiri türüdür. Sigortası atmışsa ayni değerde sigorta ile değişilip PSU'nun tekrar çalıştırılması denenebilir. Sigorta yine atarsa PCB'sinde sıkıntılı elemanlar vardır ve içten kısa devre durumu hala söz konusudur. Dikkatli devre takibi ve deneyim tecrübesi çok kısa sürede yapılan tamirler için gerekir. Şebeke kısmında sigortadan sonraki örneğin 4 diyottan (veya bir köprü diyottan) biri içten kısa devre veya ilerleyen bölümlerdeki arızalar ise ancak çok dikkatli bir devre takibiyle, avometre ölçümüyle, MOSFET'lerin sağlamlık test ölçümleriyle saptanabilir. Kolay gelsin.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı