PSU Temizlenmeli Mi?

Lintos

Gigapat
Sosyal Tayfı
Makaleler
25
Yer
Colorado, Colorado Springs
Arkadaşlar sistemimi 2016'nın Mart ayında topladım. Sistemi aldığım günden beri asla bir kere olsun PSU'yu söküp içini temizlemedim. Bugünlerde tuhaf tuhaf şeyler yaşamaya başladı bilgisayar.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Yaşadığım şeyin videosunu çektim. Bilgisayarı kapatıyorum ama bir türlü kapanmak bilmemekle beraber kapanmaya çalışırken bilgisayarı sanki kapatmış değilde açmışım sesi geliyor bilgisayardan, sonra o ses kesiliyor ve bilgisayar kapanıyor. Ayrıca kapanırken çıkan seslerde beni rahatsız etmeye başladı. Sorunun ben PSU'dan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Siz ne dersiniz?

Sistemde HDD yok mu?
Var, şu an HDD'ye dediğiniz programdan testi yapıyorum.
Sistemde HDD yok mu?
Screenshot_1.png

Bu ses mekanik sesi SSD'ler mekanik parça içermediği için bu ses SSD'den gelmez.
Peki bilgisayarın uzun sürede kapanma ve kapanmadan sanki açılıyormuş gibi ses gelip öyle kapanması hakkındaki düşünceleriniz neler? HDD'nin test sonuçlarıda yukarıdan attığım fotoğrafta.

Bu ses mekanik sesi SSD'ler mekanik parça içermediği için bu ses SSD'den gelmez. Şüpheli parçalar HDD, CPU fanı ve PSU.
Ama o videokdaki sondaki ses o SSD'yi takıp Windows'u içine kurduğum dakikadan itibaren var.
Havayla içini temizleyebilirsiniz. Ben ayda bir havayla kasanın içini temizliyorum.
PSU PC'den nasıl çıkarılır nasıl geri monte edilir vb. Bilgim yok o yüzden işi bilen birine yaptırmayı düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı