PSU ters olması bir sorun yaratır mı?

alper9335

Kilopat
Makaleler
1
Yer
İZMİR
Daha fazla  
Herkese iyi akşamlar. PSU nun ters durduğunu fark ettim. Fotoğrafta açma kapama tuşundaki yuvarlak yukarıda iken. Benim kasamda yuvarlak aşağıda duruyor. Fark ettim ki Corsair yazısı da ters duruyor. Bu bir sorun teşkil eder mi ters çevirmem gerekir mi? Kasam: Corsair Spec Delta

Normalde hasar görür ama PSU fanı üste gelse bile plakanın o kısmını delikli yapmışlar. Bence yanacak kadar ısınmamıştır.

PSU yandıysa ortam yanık kokar zaten. Bizzat başıma geldi ama bende direk fan bozulmuştu.

Senin bildiğin doğru, zaten fan yapraklarından da anlaşılabiliyor. PSU fanı içeriye hava alır, yoksa neden her kasaya filtre konsun dediğin gibi, filtre öncelikleri hep hava girişlerindedir.

Eğer PSU cover yoksa fanın içeriye bakması çok büyük bir problem oluşturmaz ama yine de ekran kartına doğru gelen soğuk havayı kullanacağından ekran kartının aldığı havayı azaltacaktır.

Yani kasa direk dışarıdan (aşağıdan) soğuk hava alabiliyorken neden içeriye giren soğuk havayı darboğaz edelim. Tekrardan yineliyorum PSU cover olmadığı durumlarda büyük bir problem yaratmaz ama dışarıdan hava alması daha sağlıklı.

Şuradaki videoyu inceler misiniz? PSU'nuz bu şekilde mi? DK olarak 4:37'ye ayarlı oradan bakabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

PSU nun olduğu yerdeki kasa kapağında bile Corsair yazısı ters duruyor.

Şuan fotoğrafını çekemem maalesef. Attığınız videodaki gibi yada Corsair ın kedi sitesindeki gibi durmuyor ama.Corsiar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…