PSU tüm donanımlara zarar verir mi?

realangeris

Femtopat
Daha fazla  
Tekrardan selamlae Technopat ailem.

Sistem özeliklerim.

PSU: Everest EPS-1650W
Ekran kartı: RX480 8 GB.
İşlemci: AMD Ryzen 5 2600.

Donanımsal hakkında pek bilgim olmadığı için her zamanki gibi sizlere başvurmak zorunda kaldım. Birkaç sorum olacak birkaç gün önce ekran kartından coil whine sesi geliyordu acaba sorun var mı die kabloları tam oturması için sistemdeki tüm kabloları güzelce yerine oturttum herhangi bir şekilde zarar vermeden ses kayboldu bunun telaşına girdim acaba sorun mu var?
Kullandığım PSU 1650W ve Everest olduğu için bayağı kötü linçliyorlar anlamadığım bir şekilde akım korumalı priz ile kullanıyorum ne olur ne olmaz fakat sistemime zarar vermesinden korkuyorum PSU yanarsa anakart ekran kartı işlemci vs yanmasından RAM vs yanarsa sorun yok fakat ekran kartı ve işlemci yanarsa korkuyorum olduğum şehirde akım dengesizliği yok çok şükür ona rağmen akım korumalı priz kullanıyorum cata markalı bu konuda sizlere başvurmak istedim cevaplarınız için teşekkür ederim.

Sebebi ise şu an kullandığım RX 480 sipariş etmiştim idarelik bir 2. el RX 470 vardı onu takmıştım fakat bir anda kısa devre yapmıştı ekran kartı PSU'dan kaynaklı olduğunu düşünmüştüm o yüzden bu kadar tedirginlik var.

Son düzenleme:
Bütçem çok yok fakat PSU değiştirdiğimde diğer donanımlarda peki yanma sorunu olur mu yani ekran kartı bozulursa işlemci etkilenir mi?

Ekran kartı bozulursa en fazla PCI-e slotunu yakar sanırım işlemciyi etkilemez ama anakart arızası tuzlu olabilir işelemciyi kısadevre edebilir ekran kartına zarar verebilir.

Yani herşeye şans işi diyorsunuz fakat ben anlamadım yani everest sama tarafından üretilen bir psu kullanıyorum kaliteli psularda sorun çıkarabiliyormuş
Ekran kartı bozulursa en fazla PCI-e slotunu yakar sanırım işlemciyi etkilemez ama anakart arızası tuzlu olabilir işelemciyi kısadevre edebilir ekran kartına zarar verebilir.

+ olarak high power tam modüler bir psu buldum 750 watt sizce alınırmı ?

Yani her şeye şans işi diyorsunuz fakat ben anlamadım yani Everest sama tarafından üretilen bir PSU kullanıyorum kaliteli PSU'larda sorun çıkarabiliyormuş.

Şans işi değil sorun olma ihtimali çok çok daha az yok değil ama az. Everest-Rampage benim başımı 1 kere yaktı. O yüzden önermiyorum hele hele PSU kaliteli tercih edilmeli sistemin bel kemiği.

Dosya Ekleri

• IMG_4008.png
    IMG_4008.png
    223 KB · Görüntüleme: 21

Technopat Haberler

Geri
Yukarı