PSU tuş ömrü ne kadar?

Nexusxss

Decapat
Daha fazla  
RAM
Corsair 16GB
İşlemci
12400F
Ben 19 Nisan'dan 1 Haziran'a kadar sürekli PSU'yu tuşundan kapatıyordum, Windows'u kapattıktan sonra. Ancak bir konuda tuş ömrünün olduğunu duydum ve yapmayı bıraktım. PSU tuş ömrü ne kadar ve 1.5 aylık sürede çoktan bozulmuş mudur yoksa daha ömrü var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben 19 Nisan'dan 1 Haziran'a kadar sürekli PSU'yu tuşundan kapatıyordum, Windows'u kapattıktan sonra. Ancak bir konuda tuş ömrünün olduğunu duydum ve yapmayı bıraktım. PSU tuş ömrü ne kadar ve 1.5 aylık sürede çoktan bozulmuş mudur yoksa daha ömrü var mı?

1.5 ayda hiçbir şey olmaz hocam ömrü olduğunu da sanmıyorum ilk kez sizden duydum.

Model belirtmemişsiniz fakat normal bir PSU'nun ortalama tuş ömrü kendisi ile beraber oldukça uzundur. Daha önce hiç tuşu bozulanı görmedim endişe etmeyin.

Psu gibi ana bileşenlerde tuş ömrü yoktur. Tuş dışında, Psu'yu üretirken, belli bir standart üzerinden ürettikleri için, güvenli ve uzun ömürlüdür.

Öyle bir şey yok ama PSU'dan kapatmanızı gerektirecek de bir şey yok sürekli elektrik kesintisi falan mı oluyor?
Evet, bence de. Size katılıyorum. Sürekli kesinti olmadığı sürece pek bir anlamı yok.

3 bilgisayarım oldu, hiçbir zaman bir tanesinin bile PSU'sunu kapatmadım. Hiçbir şey de olmadı.

Tuş ömrü denilen şey sadece klavye, mouse vb. ürünlerde olur. Eğer ki ürününüz şalteri anımsatan bir tuşu varsa ömür boyu kullanabilirsiniz. Eğer ki düğme şeklindeysede 200 / 300 milyon tıklama ömrü bulunur. Yani rahat olabilirsiniz.

Her tuşun veya aç kapa düğmenin bir ömrü vardır tabiyki. Senin bahsettiğin tuş da mekanik bir tuş ve bir kullanım ömrü heralde olacak. Ancak bu dandik tuş, bir ömür biçip teknik özelliklerde yayınlayacak kadar önemli değil. Bu klavye gibi aktif kullanılan bir tuş olmadığından önem arz etmiyor ve kullanım ömrü ölçülmüyor bile. Ölçülmediği içinde insanlar ömrünün sınırsız olduğu fikrine kapılmış heralde.

Bozulsa da aynı tuş 10-20₺ olsa gerek. Ancak bu kadar dert etme değil 1.5 ay 5-10 yıl kullansak bozulmayacak belkide.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı