PSU Yanması Tüm Sisteme Zarar Verir mi?

Everest marka 200Watt PSU'm vardı. Geçenlerde 12v çıkışı ile Led çalıştırmayı denedim ama bir türlü olmadı. Başka PSU ile deneyince çalıştı. Sonra aklıma geldi açtım PSU'nun içini , içindeki lehimler birer birer kopmuş. Hepsini düzgünce baştan lehimledim şimdi saat gibi çalışıyor.

Everest marka 200Watt PSU'm vardı. Geçenlerde 12v çıkışı ile Led çalıştırmayı denedim ama bir türlü olmadı. Başka PSU ile deneyince çalıştı. Sonra aklıma geldi açtım PSU'nun içini , içindeki lehimler birer birer kopmuş. Hepsini düzgünce baştan lehimledim şimdi saat gibi çalışıyor.
Mesele çalışması değil kalitesi, 500 watt PSU 120 TL gibi fiyat etiketine de var, 250 TL fiyat etiketine de. Sonuç ve aradığımız şey kalite.

Mesele çalışması değil kalitesi, 500 watt PSU 120 TL gibi fiyat etiketine de var, 250 TL fiyat etiketine de. Sonuç ve aradığımız şey kalite.
İşte dostum kalitesizlik var burada. Kalitesiz lehim kullanmışlar hepsi kopmuş , kırılmış. Benim kullandığım lehim kaliteli. Belki 2 sene götürür. Eps-1455'ti galiba model.

2015-02-10 16.18.38.jpg

Bu
775i945GZ(L1).jpg

Bunu ve Pentium D 820 2.80GHz İşlemci'yi besliyor yıllardır çok kasmayın yeni PSU alıcam ama...
Tehlik var mı?

Şahsen Everest PSU kullanıyordum 1 hafta öncesine kadar. Sadece bir kere elektrik gitti ve sonrasında psu yanmıştı. Şuanda elime para geçtiği anda değiştirmeyi düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı