Çözüldü PSU'da 2 tane anakart çıkışı var

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

marfix

Hectopat
Daha fazla  
RAM
2x8 GB Corsair 3000 MHz
İşlemci
R7 5600x
Arkadaşlar yeni kasamı topluyordum. Güç kaynağı yeni. Arkasında 2 tane anakart girişi var. Burada kafam iyice karıştı. 1 tane anakart güç kablosu var. Çift başlı resimdeki. Hem mavi tarafa olan var hem de mor tarafa olan var. Kablonun diğer ucunu bildiğiniz gibi zaten 20+4, anakart girişine taktım ama bu güç kaynağına girecek kısımı anlayamadım. Ben hem mor kısmı hem de mavi kısmı taktım. Diğer ucunu da anakarttaki 20+4 olan yere taktım. Sadece birini mi takmam gerekiyor?

İkinci soru ise, pembe ile çizdiğim yerede CPU güç kablosunu taktım. Diğer ucuda işlemcinin sol üstünde olan kısma taktım. Güç kaynağı üzerinde yine 2 işlemci girişi var. Hangisine takmam doğru olur?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20220318_165615.png
    Screenshot_20220318_165615.png
    501,1 KB · Görüntüleme: 125
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar tam olarak sorumu anlamadınız. Bende y şeklinde bir kablo var tek başlı olan ucu anakartda 24 pin girişine giriyor.Diğer ucu ise Y şeklinde bir başı 18 pin fotoğrafda gösterdiğim mavi yere oluyor diğer ucu ise 10 pin oda mor renkli yere oluyor. Benim sorum ise hem 10 pin hem de 18 pin mi bağlicaz PSU'ya. Yani o ye şeklinde olan kısımın 2 ucuda mı PSU'ya bağlanıcak onu anlamadım.
Evet öyle olacak.
Yeni tip 10 pin modeline geçişler var fakat onu kullanmanıza gerek yok. 24 pin şimdilik kullanmanız gereken. Zaman ayarlı videoyu altta paylaştım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Arkadaşlar tam olarak sorumu anlamadınız. Bende y şeklinde bir kablo var tek başlı olan ucu anakartda 24 pin girişine giriyor.Diğer ucu ise Y şeklinde bir başı 18 pin fotoğrafda gösterdiğim mavi yere oluyor diğer ucu ise 10 pin oda mor renkli yere oluyor. Benim sorum ise hem 10 pin hem de 18 pin mi bağlicaz PSU'ya. Yani o ye şeklinde olan kısımın 2 ucuda mı PSU'ya bağlanıcak onu anlamadım.

Evet öyle olacak.

Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı