PSU'da CPU girişi için yeterli kablo yok

Fransyum

Centipat
Aldığım anakartta MSI MPG X570 GAMING PRO Carbon Wi-Fi ancak gördüğüm kadarıyla PSU'dan sadece 8 pin CPU kablosu çıktı. PSU ise Corsair RM750X.

Tek çözüm bir PSU almak mı ya da başka bir yolu var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Enterasan, benim 1/3 fiyatına aldığım PSU'da ayrıca bir 8 Pin CPU kablosu var, üzerinde CPU yazıyor. Ve ek olarak GPU için de var. Belki de 20+1 pin üzerinden gerekli gücü veriyordur ya da o fiyata vermesi lazım.

Bende olur diye düşünmüştüm çıkmaması şok etti beni indirim de almıştım anakartta 8+4 pin cpu girişi var ama psu dan sadece 8 pin çıktı extra 4 pin daha çıkmadı.

Amd 3600x taktım ama şimdilik idare eden bişey istemiyorum pek eğer bi çözüm yoksa yeni psu bakmaya başlıcam gibi duruyor.
P_20191129_212632.jpg

Burda yazan & ibaresi hem cpu hem pcie için kullanılabilir mi demek bilgisi olan var mı?
@Recep Baltaş
Ve eğer öyle ise 8 pin corsair beyaz buna uyumlu bir kablo nerden bulabilirim.

Son düzenleme:
Bu sorunu yaşayıp sahibinden.comda psu satan gördüm.Corsair bazı konuları böyle gözden kaçırıyor.Bildiğim kadarıyla +4pin oc için, 8 pinle güç verip kullanabilirsiniz yine de emin olun kullanmadan önce.Benim h100i platinum soğutma da psu sata kablom 5 pin olmadığı için pompa ledi çalışmıyor.Corsair gibi bir markanın böyle şeyler yaşatması ilginç.Satmayı düşünürseniz talibim.Kablo çözüm olacaksa da phanteksin beyaz kablosu var QPde 50 cm kullanıyorum kaliteli kablo.

Turbo boast aktif iken kilitlenme ve mavi ekran yaşıyordum, pasifleştirdim ve 1 gündür sorun yok. İade etmeyi düşündüm ama bu sırada PSU'suz kalmayı göze almadım bugün itibariyle iade süremde doldu zaten. Kablo ile çözemezsem mecbur satıp farklı alternatif düşüneceğim tabiki.

Aynı şehirden Corsair'ın 4+4 kablosunu satan bir arkadaş buldum. Ondan alıp takmayı düşünüyorum ama çalışıp çalışmayacağını bilmiyorum, çünkü PSU üzerinde 4+4 ü destekleyen başka soket varmı yokmu bilmiyorum.
Bu sorun başına gelen arkadaşlara cevap niteliğinde Corsair RM 750x 4+4 kablo sorunu çözüp nereye ne taktığımı gösterdiğim bu linke bakabilirsiniz.

Son düzenleme:
4+4 Corsair'in kendisi satıyor ama fiyatları çok uçuk N11'de gördüm ama 360TL küsur fiyata satılıyor kendi sitesinde de 23 Euro zaten benim işlemci 3600X olunca güç konusunda sıkıntı çıkarmadı. Demek ki o kadar güce ihtiyaç duymuyormuş. Ama olsa iyi olurdu tabii ama indirim aldığım 800-900TL verdiğim bir PSU için 360TL tek kablo çok pahalı gelmişti başka marka alsam (ÖR: Thermaltake) Uyar mı bilmiyorum denemedim.

4+4 Corsair'in kendisi satıyor ama fiyatları çok uçuk N11'de gördüm ama 360TL küsur fiyata satılıyor kendi sitesinde de 23 Euro zaten benim işlemci 3600X olunca güç konusunda sıkıntı çıkarmadı. Demek ki o kadar güce ihtiyaç duymuyormuş. Ama olsa iyi olurdu tabii ama indirim aldığım 800-900TL verdiğim bir PSU için 360TL tek kablo çok pahalı gelmişti başka marka alsam (ÖR: Thermaltake) Uyar mı bilmiyorum denemedim.

Doğru söylüyorsunuz, sıkıntı çıkartmadıysa önemli değil birde yarı fiyatına kablo almak saçmalık. Ben ikinci el satan bir uygulama içinde arama yaptım, kırmızı corsair kabloloları satan 3 kişiye sordum sadece 4+4 almak istiyorum diye, sadece bir kişi seti bozabileceğini söyledi ve 50 TL karşılığında aldım. Bu şekilde kovalayarak daha ucuza getirebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı