PSU'dan HDD'ye ek güç kablosu nasıl alınmalı ve bağlanmalı?

Sneero

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,
Aşağıda görmüş olduğunuz PSU'yu satın aldım. PSU'da HDD, optik sürücü için vs kablo yokmuş, ek kablo takmam gerektiği söylendi. 6 pinlik IDE soketi ve 6 pinlik PCI-e soketi var gördüğünüz gibi. Bir kere SATA dönüştürücü diye baktığımda Molex 4 pin olarak görüyorum IDE soketine nasıl kablo bağlayacağım? Ben satıcıya HDD'yi nasıl bağlarım diye sorduğumda.

Ek kablo için Molex kablosu alırsanız bir de Molex to SATA kablosu gerekecektir. 6 pin to SATA yazarak direkt SATA güç kablosu olarak çıkış alabileceğiniz kablolara erişebilirsiniz.
gibi bir cevap aldım. Fakat 6 pin to SATA diye yazdığımda da ekran kartı diye satılanları görüyorum. Bir de yapay zekaya sorduğumda PCI-e soketinden HDD'ye bağlantı yapma sorun olur gibi bir şey söyledi. Tüm bu bilgiler doğrultusunda hangi bilgi doğru ve ek kablo ne tercih etmem lazım yardımcı olur musunuz?

1738654547865.png

Şundan mı almam lazım acaba? Ama astarı yüzünden pahalıya geliyor hiç içime sinmedi bir de PCI-e bağlantısı bir sıkıntı oluşturur mu HDD, optik sürücü ve sistem için?
6 Pin To Sata Corsair Modüler Power Güç Kablosu Fiyatları ve Özellikleri

evet alman gereken kablo o sorun olmuyor bende modüler kullanıyorum fazla hdd olduğu için bazı hdd'leri o şekilde yaptım.
Peki bu modüler sata kablolarından bir sata ucunu hdd ye diğer sata ucunu optik sürücüye takabilirmiyim tek çıkıştan? Yoksa optik sürücü için de ayrı mı kablo almam lazım

Peki bu modüler sata kablolarından bir sata ucunu hdd ye diğer sata ucunu optik sürücüye takabilirmiyim tek çıkıştan? Yoksa optik sürücü için de ayrı mı kablo almam lazım
Hocam PSU'ya giren tarafı zaten aynı ve tek, diğer Sata uçları 2'li 3'lü olanlarından alırsanız evet birden fazla cihaz takabilirsiniz. Benim PSU'dan da tek bir kablo çıkıyor ama kablonun ucunda 4 tane sata kafası var. Üçünü 3 farklı cihaza taktım ve üçünü de sorunsuz çalıştırıyor.

İhtiyacınız olan bu kablo sanırsam hocam. Bununla aynı mantıkta daha uzun kablolu veya birden gfazla sata kafası olanlara da bakabilirsiniz.
Bunun sata dişi olanı evet. Merak ettiğim nokta bu ekran kartı diye satılan kabloları da HDD'ye Optik Sürücüye takabilirmiyim sorun olur mu acaba?

Ekran kartlarına Sata kablosu takılmaz. Satalar dikkat ederseniz yassı ve uzundur. Ekran kartı girişleri de o PSU'ya giren kafalar ile aynıdır.

1738656409146.png

Bu da Pci-e yani ekran kartı için kullanılan. 8 pinli dikkat ederseniz. Ve sadece Ekran kartı ve benzeri PCI-3 ekipmanları için kullanılıyor.
1738656428216.png

Ekran kartlarına Sata kablosu takılmaz. Satalar dikkat ederseniz yassı ve uzundur. Ekran kartı girişleri de o PSU'ya giren kafalar ile aynıdır.

Eki Görüntüle 2415824

Bu da Pci-e yani ekran kartı için kullanılan. 8 pinli dikkat ederseniz. Ve sadece Ekran kartı ve benzeri PCI-3 ekipmanları için kullanılıyor.
Eki Görüntüle 2415825
Ne demek istediğini anlamıyorum. ama İlk sorunun cevabı o pcı kablosunu sata ile istediğin kadar hdd bağlarsın. yerinde olsam şöyle bir şey alırdım. hdd artarsa yada ssd kullanırsan eklersin.
https://www.akakce.com/sata-guc-kab...duler-power-guc-kablosu-fiyati,586421024.html
İkinize de çok teşekkür ederim. Kusura bakmayın pek anlamıyorum bu işlerden. Bütçeme uygun olduğu için outlet bir ürün aldım aslında şimdi de ek kablo alacağım onun için yanlış yapıp daha sıkıntıya girmeyeyim dedim. Tekrardan teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için

@149048 @KafadanKontak

Arkadaşlar selamlar kusura bakmayın tekrar yazıyorum. Ben şu ürünü sipariş ettim
https://www.n11.com/urun/6-pin-to-sata-corsair-moduler-power-guc-kablosu-27209452?magaza=flagment
Diğer taraftan PSU siparişim de geldi.
Fakat sipariş ettikten sonra farkettim ürünün uç kısmının şekli paylaşılmış ve boş kısım diye.
1738681369141.png

Benim PSU'da boş kısım yok sanırım değil mi? Bir de şekil uyumsuz gibi geldi başka ürünlere açıkçası bakıyorum şekil olarak uyumlu hiç gelmedi. Bilmiyorum sipariş ettiğim ürünün gelip denemesini mi beklemeliyim acaba... Pişman oldum biraz bu kadar uğraştıracağını bilememiştim.
Bir de bu ek kabloyu IDE'ye mi bağlamam gerekiyor PCI-E mi? Farkediyor mu ?

1738681064201.png

Son düzenleme:
Selam dostum. IDE ve PCI-e arasındaki farkı bilmiyorum voltaj farkı olabilir.
Alacağın kabloyu PCI-e kısmına tak sen yine bildiğimize. 1 pin boş belki aynı Wat'ı verebilir kablon geldiğinde katıp bir dene sorunsuz çalışırsa kullanmaya devam et. Çalışmaz ise iade edersin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı