PSU'dan ses geliyor

Lewis44t

Centipat
Daha fazla  
Merhaba birkaç gündür PSU'dan ses geliyor. Bazen açtığımda gelmiyor bazen de geliyor. Trrrr gibi bir ses ama kesintisiz ve yüksek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba birkaç gündür PSU'dan ses geliyor. Bazen açtığımda gelmiyor bazen de geliyor. Trrrr gibi bir ses ama kesintisiz ve yüksek.

Sanki bir cızırtı gibi mi yoksa tıkırtı gibi mi?
Tıkırtı gibi ise fandan kaynaklıdır tozlanma vs olduğu zaman olur. Cızırtı ise bobin sesidir.

Son düzenleme:
Yük altında mı geliyor? Yoksa boştaykende var mı? Fanı elinle durdurup sesin fandan gelip gelmediğini görebilirsin.

PSU Fanından geliyor büyük ihtimalle.
Yük altında ses kesiliyor mu?
Sadece boşta ise mi geliyor?

Dostum aynı başlığı az önce ben açacaktım benden önce davranmışsın.

Umarım PSU'larımız ömürlerini doldurmamışlardır. Daha alalı 1 yıl bile olmadı.

Not: PSU Dark TFX Power 130W

Eğer ilk açtığında bir ses tıkırtı sesi geliyorsa fandan kaynaklı kabloya temas ediyor veya içinde bir toz kalıntısı olmuş olabilir eğer yük altında geliyorsa oyuna girince vb. coil whine olabilir bunun herhangi bir zararı olmaz bobinler titreşim yapıyor.

Sanki bir cızırtı gibi mi yoksa tıkırtı gibi mi?
Tıkırtı gibi ise fandan kaynaklıdır tozlanma vs olduğu zaman olur. Cızırtı ise bobin sesidir.
İlk açtığımda başlıyo sonra devam ediyor
Tıkırtı gibi

Dostum aynı başlığı az önce ben açacaktım benden önce davranmışsın.

Umarım PSU'larımız ömürlerini doldurmamışlardır. Daha alalı 1 yıl bile olmadı.

Not: PSU Dark TFX Power 130W
Benim 2 yıllık everest 250w

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı