PSU'nun fanını yukarı doğru bakacak şekilde takmak

Syrex212

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Sistem topluyorum şu anda ama elimdeki RGB fanlı güç kaynağının fanı yukarı doğru bakacak şekilde takmak istiyorum ama öyle takınca vida yuvaları denk gelmiyor. Ne yapabilirim arkadaşlar? Yardımcı olur musunuz?
MSI MAG Force 101m kasa.
Corsair cx series CX750F RGB Power Supply.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yukarı bakarsa tüm ısısını ekran kartına verecek, bu sefer de oyunlarda sürekli drop yiyeceksiniz. Aşağı bakmalı. Zaten kasanın altında hava almasına yetecek kadar boşluk var.

Normalde RGB fanlı olduğunda yukarı takıyorlardı sistem toplama videolarında sıkıntı olmaz diyorlardı öyle takim dedim de vida yuvaları oturmuyor aşağıya bakacak şekilde takarım artık.

Yanlış bilgi var yukarı baksa havayı ekran kartına vermez. O tür PSU fan sistemleri o fandan havayı içeri alır yandaki boşluktan tahliye eder. Yani ekran kartına sıcak hava verme durumu olmayacaktır ama çektiği hava sıcak olacak.

Arkadaşlar çok sağ olun. Vidalar denk gelmediği için fanı aşağıya bakan tarafa taktım yapacak bir şey yok. İlk defa montaj yapıyorum bayağı uğraştırdık, takıldım ama sonunda hallettim. Güç kaynağı da masayı renklendirsin artık.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    125,5 KB · Görüntüleme: 106
Aynı PSU’yu şu an fanları yukarı bakacak şekilde kullanıyorum ve hiçbir sorun yaşamadım. Benim kasamın hava akışı iyi olduğu için zaten içi serin olduğundan PSU’ya da serin hava çekebiliyor. İndirimde diye almıştım bari saçma sapan ışıkları bir işe yarasın diye böyle yaptım başka bir gerekçesi yok🤣
PSU içindeki sıcaklığı tahliye etmeli.
Yukarı bakarsa tüm ısısını ekran kartına verecek,
Hayır. Bu PSU’da fanlar içeri hava çekecek şekilde tasarlanmış olduğundan ne sıcak havayı tahliye eder ne de sıcak havayı ekran kartına üfler. Sadece eğer böyle takılırsa kasa içindeki havayı PSU içine doğru çekerler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı