PSU'nun gücü nasıl anlaşılır?

210326

Kilopat
Arkadaşlar Feel marka PSU var, üzerinde Max 460W yazıyor ama iki mod var, biri 115W diğeri 240W. Ben nasıl 460W kullanacağım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
W
Sanırım Avrupa’da kullanılan 110V ve Türkiye’de kullanılan 220V +12V güç kanallarından bahsediyorsunuz. O etiket iki şebeke için de uygun olduğunu gösteriyor. Sizin onunla pek işiniz yok. Arka kısımdaki +12V güç kanalından kaç Watt verdiğini bilmeniz yeterli.
240 ve 115 olan iki ayrı +12V hattı olabilir. Değerlerin gözüktüğü bir fotoğraf ekleyin.
Ayrıca sisteminizi de ekleyin ki yetip yetmeyeceği konusunda yardımcı olalım.

Sanırım Avrupa’da kullanılan 110V ve Türkiye’de kullanılan 220V +12V güç kanallarından bahsediyorsunuz. O etiket iki şebeke için de uygun olduğunu gösteriyor. Sizin onunla pek işiniz yok. Arka kısımdaki +12V güç kanalından kaç Watt verdiğini bilmeniz yeterli.

Çözüm
240 ve 115 olan iki ayrı +12V hattı olabilir. Değerlerin gözüktüğü bir fotoğraf ekleyin.
Ayrıca sisteminizi de ekleyin ki yetip yetmeyeceği konusunda yardımcı olalım.
Abicim fotoğraf atamıyorum. PSU'nun arkasında kaydırmalı küçük iki seçenek var. Biri 115 diğeri 240.
PSU'da Max W460 yazıyor. Sistemim:
  • MSI G41M P-21 anakart
  • Nvidia GT 1030 2 GB
  • Intel Xeon E5450 2.66
  • 4 GB Kingston soğutmalı RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
Abicim fotoğraf atamıyorum. PSU'nun arkasında kaydırmalı küçük iki seçenek var. Biri 115 diğeri 240.
PSU'da Max W460 yazıyor. Sistemim:
  • MSI G41M P-21 anakart
  • Nvidia GT 1030 2 GB
  • Intel Xeon E5450 2.66
  • 4 GB Kingston soğutmalı RAM
Voltaj ayarı o. Sakın dokunmayın, 240'ta kalsın. 460W fazlasıyla yeterli bu sisteme.

Sistem yük altındayken atıyorum 250W enerjiye ihtiyaç duyar. Bu enerjiyi sisteme PSU sağlar. PSU'da 250W enerjiyi sisteme verebilmek için prizden 280W çeker. Yani PSU'nun sisteme verebileceği toplam Watt değeri o.

460W olarak belirtilen değer, güç kaynağının sağlayabileceği güç değeridir. Yani 460W'ta çalışıyor gibi bir anlam çıkarmayın.
Voltaj gibi değil Watt, güç birimidir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı