PSU'nun patlama ihtimali nedir?

Neredeyse 0! Dikkat çekmek için bazı markalara "bomba, C4" gibi yorumlar yapmak moda buralarda. (O markaları ben de tercih etmem ve önermem bu arada ama sebebi "patlaması" değil.) Patlama olmaz durduk yere. Kısa devre olursa sigorta atar PSU içinden, onun dışında kendi kendine patlamaz. En fazla dediği gücü veremez ve sistem stabil çalışmaz. Az bir ihtimal de olsa akım ve gerilimi sınırlamaz PSU, o da donanımlara zarar verebilir. Yine de "patlama" olmaz.
 
"Güm" den kastınız ne hocam? Bir anda hiç çalışmamaya mi başladı? Ayrıca laptopun sarj aleti fazla ısınıyorsa bir sorun olur mu?

1998 kurulu bilgisayarınızda herhalde hocam.
Isınması normal. Gücü bilgisayarınızın kullanabileceği şekilde düşürüyor sonuçta.
 
Dizüstü bilgisayarda şarj aleti ve pil, masaüstü bilgisayarda ise PSU, güç kaynağı olarak geçiyor. Peki bunların patlama ihtimali nedir? Mesela 10 saat bilgisayarı yoran bir oyun oynarsak ne olur?
10 saat oynasan bile birşey olmaz. Dizüstünde şehir elektriğinde bataryaya şarj dolduruyor, Masaüstü, direkt şehir elektriğinde güç alıyor, jeneratör gibi. Tek sıkıntı, kalite. Kalitesiz güç kaynakları, uzun süre dayanıp veya dayanamayıp patlayabiliyor. Kısa devre yapabilir veya evi komplede yakabilir. Ama, evi komple yakma olasılığı baya düşük. Genellikle, kısa devre yapabiliyor veya kondansatör patlıyor.
 
"Güm" den kastınız ne hocam? Bir anda hiç çalışmamaya mi başladı? Ayrıca laptopun sarj aleti fazla ısınıyorsa bir sorun olur mu?

Herhalde Win 98 kurulu bilgisayarınızda hocam.
Hocam. Sistem'den koku geldi. Çok pis yanık kokusu. PSU yanmış ve ekran kartını da yakmış. Sistem çöp oldu diğer parçalara bakmadım bile attım direk :).
Sistem patladı diyoruz ancak bomba gibi patlamak değil bu, mümkün değil zaten böyle patlaması. Sadece içindeki kondanstörler vs. yanar. Onun kokusunu duyarsın.
 
Dizüstü bilgisayarda şarj aleti ve pil, masaüstü bilgisayarda ise PSU, güç kaynağı olarak geçiyor.
Şarj aleti ve pil orijinal mi? Orijinal ise hangi markaya ait hangi modelde bir şarj aleti/pil?

Peki bunların patlama ihtimali nedir?
Marka ve modele göre değişkenlik gösterecektir. Sizin PSU'nun marka ve modeli nedir?

Mesela 10 saat bilgisayarı yoran bir oyun oynarsak ne olur?
10 saati bırak @Technopat'ın sunucusunda da bir PSU yer alıyor ve 7/24 çalışıyor. Hiç patladığını duydun mu? Adamlar kaliteli bir PSU tercih etmiş yani. Aksi takdirde, patlasa zaten site kapanır. :D
 
"Güm"den kastınız ne hocam? Bir anda hiç çalışmamaya mi başladı? Ayrıca laptopun sarj aleti fazla ısınıyorsa bir sorun olur mu?

Herhalde Win 98 kurulu bilgisayarınızda hocam.

20 yıldır kullandığım hiçbir laptop ya da masaüstünü kapatmadım diyeyim. 20 yıldır aynı cihazlar değil tabii ki laptop 7 8 yıldır bende ama.
 
Kaliteli almakta fayda var. Ayrıca elektrik stabil değilse yanmalar olabiliyor ancak bu ev kullanıcısı için önemli bir bilgi değil. Amcamın bilgisayarı şantiye ortamında düzensiz dalgalanmalar yüzünden alev almıştı zamanında. Onunda çözümü mevcut tabi ama o zamanlar UPS diye bir şey bilmiyorduk :D
 
Bazı arkadaşlar patlama olmaz demiş hiç tecrübe etmemişler galiba :D. Harbiden c4 gibi patlıyor. O arkada adaptöre 3 lü giriş yerinden patladı benimki o kısım komple erimiş direk çöpe attım.
 

Geri
Yukarı