PSU'nun watt değeri zaman geçtikçe düşer mi?

FujiMontana

Decapat
Daha fazla  
Merhbalar, Xigmatek'in 600W'lık güç kaynağım var fakat alalı 5-6 sene oldu ve bu zamana kadar full oyun oynayarak zamanı geçti. Watt değerinde bir düşüş olur mu, olursa da ne kadar olur?

W değeri düşmezde verimliliği düşebilir. Genelde PSU'lar uzun yıllar atıyor lakin 6 yıl önceki 600W PSU nasıldır şu durumda bilemem. Markası iyi ama.

Watt değeri düşmez ama parçaları özelliğini kaybedebilir ozelliklede kapasitörleri. 11 yıldır calisan xilence 400 watt var.

Anladım teşekkürler, aslında PSU değiştirmeyi düşünmüyordum fakat oyunlarımdaki grafiklerde bir sorun var, uzak çizim mesafesi berbat ve kenar yumuşatma kötü ve genel olarak oynadığım oyunlarda bir bulanıklık var. Ne yaparsam yapayim sorun düzelmedi, tüm parçalarımı yeniledim, geriye sadece monitörüm ve güç kaynağı kaldı acaba onlardan ötürümü diye düşünüyorum fakat saçma geliyor. Kullandığım HDMI kablosuyla alakalı bir sorun olabilir mi diye düşünüyorum ama bilemiyorum onu da yakında deneyeceğim. Bu konu hakkında bir fikriniz var mı acaba? Güç kaynağıyla bir alakası var mıdır?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı