PSU'nun yanması ve duman çıkması

delibalta93

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar PC açıkken yanık plastik/kablo kokusu gelmeye başladı, kasaya baktığımda duman yoktu ve bütün fanlar çalışıyordu PSU fanına yaklaşıp baktım galiba fan duman ve kokuyu üflediği için fark etmedim. Sonra PC'yi normal şekilde kapattım ve PSU'dan duman çıkmaya başladı. Ben de kasayı söküp balkona çıkardım. Sizce 1-2 gün sonra takıp çalıştırsam bir zararı olur mu? Ev çok havasız olduğu için sıcaklardan olduğunu düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunlar hep dandik PSU'dan.
Bence yeni bir PSU alın.
Dandikliğinden değilde 9 senelik PSU ondan olabilir.

O PSU'yu bir daha kullanmayın. Yeni bir tane almanız gerekecek. Diğer parçalar da zarar görmüş olabilir, onları da test edin.
PC eski olduğu için masraf yapmak istemiyorum zaten aklımda laptop almak var onun için PC'deki bazı dosyaları harici diske atmam lazım, 10 dakkada halledebilirim hiçmi şansı yok ? Çünkü kapatana kadar parçalarda sorun gözükmüyordu sigorta filanda atmadı.

PSU'nun markası nedir?
Thermaltake 500

Nem ve tozun oluşturduğu çamurumsu tabaka kavrulmuş olabilir. Yine de sıcaklara rağmen bunu yaşamamanız gerekirdi. PSU çok ısınıyorsa yetersiz olduğunu gösterir.
PC'yi 9 sene önce topladım ve çoğu zaman oyun oynuyorum o zamandan beri hiç arıza vermedi, ekran kartıyla diğer parçalar aynı hiçbirini upgrade etmedim. En iyisi PSU'yu açıp kontrol edeyim dediğiniz tabaka yanmış olabilir.

Çok riskli. Veri aktaracağım diye kaybedebilirsiniz. Bir bilgisayarcıya gidip orada veri aktarın derim.
Sağolun tavsiyeniz için.

Doğru 9 yıl temizlenmediyse öyle bir ihtimal de var. Ancak o tabaka yanmışsa içindekiler de büyük ihtimalle zarar görmüştür.
İnanın senede bir her parçasını söküp temizledim ki AMD Phenom II X3 720 işlemci ve HD 4890 ekran kartıyla GTA 5 oynuyordum :) Bence artık ömrü bitti :)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı