PSU'ya fan filtresi takmak zararlı mı?

kemald94

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, PSU'yu fanı yukarı bakacak şekilde montajlamak istiyorum. Bu durumda kasanın bütün tozu PSU'da toplanacak, tozdan korumak için fanin direk üstüne toz filtresi koymaya karar verdim. SilverStone 14cm Mıknatıslı Siyah Fan Filtresi (SST-FF141B) | Teknobiyotik. Bu filtreyi mıknatısları ile direk güç kaynağının üstüne yapıştıracağım. Herhangi bir zararı olur mu sizce?

Toz filtresi sıkıntı yapmaz ancak neden ters montajlamak istiyorsunuz? Birincisi vida yuvaları denk gelmez, ikincisi kasanın içerisindeki sıcak havayı PSU çekecek şekilde montajlamış olursunuz. Asıl bu zararlı olur toz filtresinden ziyade.

Toz filtresi sıkıntı yapmaz ancak neden ters montajlamak istiyorsunuz? Birincisi vida yuvaları denk gelmez, ikincisi kasanın içerisindeki sıcak havayı PSU çekecek şekilde montajlamış olursunuz. Asıl bu zararlı olur toz filtresinden ziyade.

Sesten dolayı fan yönünü değiştireceğim. Fanı aşağı tarafa bakınca sesli çalışıyor. İlginç bir şekilde yukarı bakınca ses kesiliyor.

Kasanın PSU coverında hava için uygun delikler varsa sorun olmaz.

MB520 kullanıyorum, hava delikleri var. Coverı sokmeyide düşünüyorum açıkçası.
Cover sökmenizin yararı olmaz ve disk yuvaları, kablolar çok çirkin duracaktır.

Cover sökmenizin yararı olmaz ve disk yuvaları, kablolar çok çirkin duracaktır.

Delikler hava akışı açısından sıkıntı çıkarmaz diyorsanız sokmem.
Muhtemelen uzun yıllar kullanımda tozlanması, toz filtresi koymanızdan daha zararlı olacaktır.

Katılıyorum, direk kasanın en altında konumlandığı için bütün toz orada birikecek.

Coverı sökmeye gerek yok.

PSU modelinizi, bileşenlerinizi yazabilir misiniz? PSU'nuz tam sınırdaysa ve sürekli yükte çalışıyorsa toz filtresi belki birazcık sıcaklığa etki edebilir. Onun haricinde bir sorun olacağını sanmıyorum.

Coverı sökmeye gerek yok.

PSU modelinizi, bileşenlerinizi yazabilir misiniz? PSU'nuz tam sınırdaysa ve sürekli yükte çalışıyorsa toz filtresi belki birazcık sıcaklığa etki edebilir. Onun haricinde bir sorun olacağını sanmıyorum.

Tabii ki yazayım.
EVGA 3060 XC,
Ryzen 5 5600X,
2*8 3600 MHz RAM,
Sharkoon wpm 650W 80+ Gold PSU.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı