PSU'yu fön makinesiyle temizledikten sonra sistem hasar almış olabilir mi?

Rixev

Hectopat
Merhaba Power tozlanmıştı ben de affedersiniz keriz gibi fanı fön ile elektrik süpürgesi ile temizlemek istedim ve bir daha bilgisayarı açtığımda anakart turuncu yanıyordu. Yani Power anakartta tahminimce yeterince güç vermiyor. Acaba bu işlem PC'ye zarar vermiş midir? Çünkü 15-20 dk açık bıraktım belki soğuktan açılmıyordur diye. Şu an yeni Power sipariş ettim.

Keşke yeni güç kaynağı sipariş etmeden açsaydınız konuyu.

Artık sipariş etmişsiniz. Yeni güç kaynağıyla deneyin. Bir sorun yaşarsanız buraya yazarsınız bakarız.

Ama bence güç kaynağıyla alakalı bilgisayarı kapattım bu işlemi yaptım açtığımda açılmadı ekran kartına işlemciye sıkıntı gelmesinde geri önemli değil.

Ama bence güç kaynağıyla alakalı bilgisayarı kapattım bu işlemi yaptım açtığımda açılmadı ekran kartına işlemciye sıkıntı gelmesinde geri önemli değil.
Başka parçaları çıkardıysanız geri takarken tam oturtamamış olbilirsiniz. Dediğim gibi önce yeni güç kaynağını deneyin.

Ne aldınız bu arada?

Bu gibi konulara hep yazıyorum: Fön makinesi veya elektrik süpürgesi ile anakart vs. temizlerken işlemcilere fazla yaklaştırmayın. Hava akımı sırasında oluşan statik elektrik, özelliklere işlemcilere zarar veriyor.

Muhtemelen High Power Performance gd 600W 80+ Gold demek istediniz. Güzel PSU'dur. Bende de aynısı var. Hayırlı olsun.

Teşekkürler.

Bu gibi konulara hep yazıyorum: Fön makinesi veya elektrik süpürgesi ile anakart vs. temizlerken işlemcilere fazla yaklaştırmayın. Hava akımı sırasında oluşan statik elektrik, özelliklere işlemcilere zarar veriyor.

Ben bu işlemi bilgisayar tamamen kapalıyken yaptım açtığımda anakart turuncu yanıyordu 15 dk ben bilgisayarı kapattım işlemci hasar görmemiştir umarım sizce.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı