İnceleme PTM7950 Honeywell macun incelemesi

2021 Haziran'da GP66 11UG satın aldım. İlk başlarda sıcaklıkları memnun ediyordu fakat 6 ay sonra sıcaklıklar inanılmaz artmaya başladı. İşlemci sıcaklığı 94 derecede sürekli çalışıyordu. Cinebench puanım çok düştü, Timespy'da bugün yaptığım testte 9500 civarı aldım. Macun bugün elime ulaştı. Aldığım gibi laptopa uyguladım. Uygulaması çok basit. Video çekecektim fakat ilk defa laptopta macun değiştireceğimden, aceleye getirip hemen sürdüm. Fakat aşağıdaki videoda anlatılıyor.

Laptopu açtığımda macundan bildiğiniz eser kalmamıştı. MSI burada gerçekten çok cimri davranmış :D Ekran kartının bazı yerlerinde macun hiç yoktu. Hemen macunun yanında gelen temizleme kiti ile temizledim ve uyguladım. Timespy ve Cinebench testleri yaptım. Sonuçları;

Cinebench.png

Timespy.png

Sonuçlara gelirsek daha önce hiç işlemcimin 90W çektiğini görmemiştim. Ki ortalaması 80-85W civarı çekti. İşlemci anlık 95 dereceye ulaştı ve 80 derecede gezdi. Sonuçlar gerçekten bilgisayarı aldığım ilk günden bile yüksekti. Timespy puanımın neden artmadığını pek anlayamadım. İşlemci Timespy testimde 65 derece civarında gezdi. CPU kendi testinde 85 dereceye kadar çıktı. Önceden her iki testte de 94-95 dereceydi.
Ekran kartı derecesi yaklaşık 5 derece düştü. Beklentimin altında oldu.
Bu macunun ilk defa @Gregorz Brzecz. den duymuştum. Garantiden çıktığına değdi diyebilirim :D Sonuç olarak macun yenileyecek olanları tavsiye ediyorum. Fakat fiyatı biraz pahalı. Yaklaşık 240-245 liraya denk geldi. 2 kez yenileme şansımız var gibi gözüküyor.

Son düzenleme:
Selamlar. Bu macundan RTX 3080'ime kullandım ve gayet memnumum. Fakat artan parçayı nasıl saklayacağımı bilemedim. Bulunduğum bölge çok sıcak olduğu için kutusunda dururken bile kenarlardan hafif akıyor. Acaba yazın buzdolabında saklasam sorun olur mu?

Evet, şahsen ben kutusuyla birlikte buzdolabına koyuyorum fakat kenarlardan hafif akıyor olayını pek anlayamadım akması için bayağı bayağı yanıyor olması lazım 50-60 derecelerden bahsediyoruz burada.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet, şahsen ben kutusuyla birlikte buzdolabına koyuyorum fakat kenarlardan hafif akıyor olayını pek anlayamadım akması için bayağı bayağı yanıyor olması lazım 50-60 derecelerden bahsediyoruz burada.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Akıyor dediğim taşmış. Sıvı olarak değil. Ve evet yanıyoruz burada :ROFL:
Evet, şahsen ben kutusuyla birlikte buzdolabına koyuyorum
Diğer satıcılarda kutunun üzerinde "Kullanmadan önce yalnızca 10 dakika buzdolabında bekletin." yazmışlar. Dolayısıyla uzun süre bekletmek sorun olabilir mi acaba diye düşündüm.

1727180664063.png

Vergi bu çıktı güncel. Ben satın aldım. Geldiğinde hemen uygulamayacağım. Nasıl saklamalıyım? Çekmecede dursa bir sıkıntı yaratır mı uzun vadede?

Eki Görüntüle 2316874
Vergi bu çıktı güncel. Ben satın aldım. Geldiğinde hemen uygulamayacağım. Nasıl saklamalıyım? Çekmecede dursa bir sıkıntı yaratır mı uzun vadede?

Sıkıntı olmaz çekmecede de durabilir. Uygulamadan bir 5-10 dakika önce soğuk bir yerde saklayın ki uygularken daha çabuk ayrılsın jelatinler. Yoksa bu ürün çok yüksek sıcaklıklarda eriyor sıvı kıvama getirmeniz normal şartlarda çok zor.

Akıyor dediğim taşmış. Sıvı olarak değil. Ve evet yanıyoruz burada :ROFL:

Diğer satıcılarda kutunun üzerinde "kullanmadan önce yalnızca 10 dakika buzdolabında bekletin." yazmışlar. Dolayısıyla uzun süre bekletmek sorun olabilir mi acaba diye düşündüm.

Yok hayır ürünü alalı 1 yılı geçti. Geçtiğimiz günlerde tekrardan termal macunu yeniledim. Macunu tam işlemciyi kaplayacak şekilde sürmemekte fayda var. Köşelerden minik kenar bırakarak sürün pump out olmuş çünkü benimki.

Xbox Donatıları 25.09.2024 18_45_08.png

80 watt çekmesine rağmen en fazla 77C görmüş işlemcim. İşlemciye bakıldığında gerçekten çok ısınan 10. nesil bir işlemci var elimde. Laptopta bu watt gücünde bu kadar ideal dereceler almak gerçekten çok zor macun iyi bir iş çıkarıyor.

Son düzenleme:
Sıkıntı olmaz çekmecede de durabilir. Uygulamadan bir 5-10 dakika önce soğuk bir yerde saklayın ki uygularken daha çabuk ayrılsın jelatinler. Yoksa bu ürün çok yüksek sıcaklıklarda eriyor sıvı kıvama getirmeniz normal şartlarda çok zor.

Yok hayır ürünü alalı 1 yılı geçti. Geçtiğimiz günlerde tekrardan termal macunu yeniledim. Macunu tam işlemciyi kaplayacak şekilde sürmemekte fayda var. Köşelerden minik kenar bırakarak sürün pump out olmuş çünkü benimki.

Eki Görüntüle 2317277

80 watt çekmesine rağmen en fazla 77C görmüş işlemcim. İşlemciye bakıldığında gerçekten çok ısınan 10. nesil bir işlemci var elimde. Laptopta bu watt gücünde bu kadar ideal dereceler almak gerçekten çok zor macun iyi bir iş çıkarıyor.

PTM mi pump-out yapmış?

Eki Görüntüle 2317277

PTM mi pump-out yapmış?
PTM pump-out olmaz. O sizin dediğiniz genleştiği için "fazlalık" kısmı taşıyor. Hala çip üzerinde yeterince vardır. Pump-out olmaaı için taşmaması gereken kısim taşmalı.

Konuyu hortlatmak gibi olacak ama,

Kullanan arkadaşlar uzun kullanımda memnun musunuz? HP Victus 16 3060'lı model var elimde. Sıcaklıklar konusunda bir şikayetim yok aslında, 80 derecelerde oyun oynuyorum Core Temp ile baktığımda gördüğüm bu şekilde. Tam 1 yıl oldu en fazla fanların tozunu aldım bakım hiç yapmadım.

Alıp değişmeli miyim? Zarar vermekten de çekiniyorum biraz. İşlemci ve GPU'ya tam gelecek şekilde mi yerleştirmek lazım yoksa daha ufak mı olmalı zor bir işlem mi? Yapmamı önerir misiniz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı