PttAVM 10 TL'ye satılan Windows key kaç kere kullanılabilir?

• Konuyu başlatan Jukac
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 28
  • Görüntüleme 3.435
hocam laptoptaki home single nın kodunu nasıl bulabilirim birde oradaki home single yani ben pro kullanıyıorum şuan sıkıntı olurmu ;?
Olmaz, keyi girdiğinde home versiyona döner. CMD yönetici başlatarak şu kodu dene...

Kod:
powershell "(Get-WmiObject -query ‘select * from SoftwareLicensingService’).OA3xOriginalProductKey"

Olmaz, keyi girdiğinde home versiyona döner. CMD yönetici başlatarak şu kodu dene...

Kod:
powershell "(Get-WmiObject -query ‘select * from SoftwareLicensingService’).OA3xOriginalProductKey"
hocam sağolıun buradan kodu alırsam yapayım ama ben pro da da kalmak istiyorum açıkçası yani ona bükemezmiyiz ?

Anakarta gömülürse OEM oluyor hocam.
Ha evet doğru fakat satıştaki ürün retail.
OEM Lisans:
  • Doğrudan destek alamazsınız, üretici veya satıcınız ile iletişime geçmeniz gerekecektir.
Retail Lisans:
  • Teknik destek ve ürün içi destek imkanlarından yararlanabilirsiniz.

Original Equipment Manufacturer yani Orijinal Ekipman Üreticisi anlamına gelen bu lisans türü, perakende olmayan ve çoklu alımlarda kullanılan bir lisanslama türüdür. Genelde evlerinizde ya da ofislerinizde kullanmakta olduğunuz bilgisayarlar bu lisanslama ile gelir. Zira, üretici bu lisanslamaları toplu olarak alır ve cihazlara entegre eder. Eğer cihazınızı aldığınızda Windows ürünleri kurulu ise, bu durumda OEM lisanslı bir ürün kullanıyorsunuzdur denilebilir.

Key türüne bir bakın hocam. OEM key ise olmaz 😕

CMD: slmgr -dli
E usta peki dışardan oem alsak yine oturmaz mı tek takımlık mı ?
birde retial alıp kodu girince hesap açma olayı yok değil mi gerçi yok dedin de yani her formattan sonra o kodu girecegiz herhalde ?

Bu key tamamen ömür boyu bizim mi oluyor? Güvenilir mi? Format atarsak gider mi?

Retail key hocam, Microsoft oturumu açarsanız oraya kaydolun kalıcı etkinlesir.
Tek kullanımlık.

Anakarta gömülüyor format ile gitmez. Ömür boyu o anakarta kurulu PC ile kullanabilirsiniz.

Anakarta gomulmez hocam OEM değil maalesef.

Ms hesabı kullanmıoyrum. Bu durumda ne olur? Açmak zorunda mıyım?

Açmazsanız maalesef cihazı sıfırlayınca yeniden almak zorunda kalırsınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı