PUABundler:Win32/Rostpay virüs müdür?

ZYNAX

Decapat
Daha fazla  
Merhaba 2 gün önce bir oyuna yama indirmek istiyordum ve yanlışlıkla istenmeyen bir dosya indi. İner inmez Windows Defender uyarı mesajı verdi ve bende hiç EXE dosyası çalıştırmadan inen dosyayı sildim gitti. Ama bakıyorum bu mesaj hala takılı kaldı. Virüs mü bulaştı ne oldu?

Dosya Ekleri

• Screenshot (8).png
    Screenshot (8).png
    65,7 KB · Görüntüleme: 60
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba 2 gün önce bir oyuna yama indirmek istiyordum ve yanlışlıkla istenmeyen bir dosya indi. İner inmez Windows Defender uyarı mesajı verdi ve bende hiç EXE dosyası çalıştırmadan inen dosyayı sildim gitti. Ama bakıyorum bu mesaj hala takılı kaldı. Virüs mü bulaştı ne oldu?

Hocam geri dönüşüm kutusundan silin, ayrıca virüs değil PUP = potansiyel istenmeyen program bulmuş, ama Kaspersky ve Malwarebytes ile tarama yapın derim.

Hocam geri dönüşüm kutusundan silin, ayrıca virüs değil PUP = potansiyel istenmeyen program bulmuş, ama Kaspersky ve Malwarebytes ile tarama yapın derim.
Evet anında geri dönüşüm kutusundanda sildim o yüzden bu mesaja taktım ama tarama yaparım (bence defender düzgün çalışmıyor)

Evet anında geri dönüşüm kutusundan da sildim o yüzden bu mesaja taktım ama tarama yaparım (bence Defender düzgün çalışmıyor)

Evet çoğu zaman düzgün çalışmıyor, virüs olsa virüs göstermiyor. Dediğim gibi Malwarebytes ve Kaspersky ile tam tarama yapın.

Evet çoğu zaman düzgün çalışmıyor, virüs olsa virüs göstermiyor. Dediğim gibi Malwarebytes ve Kaspersky ile tam tarama yapın.
Evet abi bana program önerdiğin için teşekkür ederim. Malwarebytes ile tarama yaptım 8 tane PUP buldu ve sildi. Defender uyarı mesajını kesti

Evet abi bana program önerdiğin için teşekkür ederim. Malwarebytes ile tarama yaptım 8 tane PUP buldu ve sildi. Defender uyarı mesajını kesti.

Ne demek ben teşekkür ederim bu forumun amacı bu :) hızlı tarama yaptıysan tam tarama yap bir de, ayrıca bunları kasperskydende yaparsan iyi olur. Ama pek sorun yok gibi sadece PUP bulmuşsa.

Ne demek ben teşekkür ederim bu forumun amacı bu :) hızlı tarama yaptıysan tam tarama yap bir de, ayrıca bunları kasperskydende yaparsan iyi olur. Ama pek sorun yok gibi sadece PUP bulmuşsa.
Bencede daha sorun yok PUP sonuçta oda gitti :D Aslında bi kere başıma geldide trojan geçti bilgisayara o virüsün bulaşımını hissedebiliyorum sadece bu konuda bilgisayarın sessizliği biraz kafamı karıştırdı ve çözdüm. Yinede Teşekkürler!!

Hocam Defender bug'a girmiş. Hep söylüyorum şöyle durumlarda eylemi Defender'e bırakın. Siz dokunmayın, siz dokunduğunuz için Windows Defender şu anda eylem yapılmadığını zannediyor, siz eylem yap dediğinizde de söylenen dosya konumunu bulamadığından silemiyor dosyayı. Çünkü öyle bir dosya yok. Defender bug'a girmiş.

Not: Zaten MBAM ile Tarama yapmışsın, o halde Emsisoft Emergency Kit ve ESET Online Scanner ile de Tam Tarama yap.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı