Çözüldü PUADlManager:Win32/OfferCore nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Jylian2

Decapat
Daha fazla  
1721120504799.png

Öncelikle merhaba bugün sabah böyle bir bildirim geldi, ne olduğunu bilen var mı?

Bu arada geçen gün RAM expert diye bir uygulama indirdim RAM bilgilerime ulaşmak için, ondan kaynaklı olabilir mi?

1721121472591.png

Merhaba böyle bir mesaj daha geldi korkmaya başladım hemen Kaspersky indiriyorum.

Son düzenleme:
Çözüm
Eki Görüntüle 2254222

Öncelikle merhaba bugün sabah böyle bir bildirim geldi, ne olduğunu bilen var mı?

Bu arada geçen gün RAM expert diye bir uygulama indirdim RAM bilgilerime ulaşmak için, ondan kaynaklı olabilir mi?

Eki Görüntüle 2254231

Merhaba böyle bir mesaj daha geldi korkmaya başladım hemen Kaspersky indiriyorum.
Ciddi bir zararlı değil kendisi, tehdit isimine göre bakarsak bu bir PUA yani istenmeyen yazılımdır. Bilgisayarınıza bazı programların yanında istemsizce gelen yazılımlar gibi. Zaten daha Defender açmadan engellemiş sanırsam. Ayrıca Defender'in virüslü bulduğu dosyanın ismi: kcramexpert-1.11-installer_K-Gl021.exe.'dir. Ciddili bir zararlı olmasa bile bu virüsü kesinlikle kaldırmanızı öneririm. Ayrıca bu durumlarda Kaspersky değil MBAM ve Emsisoft Emergency Kit ile tarama yapılması daha doğru olacaktır. Ve RAM bilgilerine ulaşmak için çok daha güvenilir bir uygulama olan CPU-Z'yi kullanabilirsin.
Hocam merhaba

HackTool:Win32/DefenderControl!MSR​

böyle bir uyarı aldım Defender Control indireyim derken tam tarama yaptım sonra hepsini sildim sonra Kaspersky malware falan hepsini tarattım bir şey çıkmadı bir sorun oluşur mu bilgisyar parçasına zarar verir mi?

Hayır, bir problem olmaz. Defender control virüslü değil zaten ama Defender'i kapatabildiği (işlevini kısıtlayabildiği) için Defender ve diğer programlar Hacktool olarak algılıyorlar. Doğru düzgün bir yerden indirdiyseniz sorun yoktur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı