Çözüldü PUADlManager:Win32/OfferCore nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Jylian2

Decapat
Daha fazla  
1721120504799.png

Öncelikle merhaba bugün sabah böyle bir bildirim geldi, ne olduğunu bilen var mı?

Bu arada geçen gün RAM expert diye bir uygulama indirdim RAM bilgilerime ulaşmak için, ondan kaynaklı olabilir mi?

1721121472591.png

Merhaba böyle bir mesaj daha geldi korkmaya başladım hemen Kaspersky indiriyorum.

Son düzenleme:
Çözüm
Eki Görüntüle 2254222

Öncelikle merhaba bugün sabah böyle bir bildirim geldi, ne olduğunu bilen var mı?

Bu arada geçen gün RAM expert diye bir uygulama indirdim RAM bilgilerime ulaşmak için, ondan kaynaklı olabilir mi?

Eki Görüntüle 2254231

Merhaba böyle bir mesaj daha geldi korkmaya başladım hemen Kaspersky indiriyorum.
Ciddi bir zararlı değil kendisi, tehdit isimine göre bakarsak bu bir PUA yani istenmeyen yazılımdır. Bilgisayarınıza bazı programların yanında istemsizce gelen yazılımlar gibi. Zaten daha Defender açmadan engellemiş sanırsam. Ayrıca Defender'in virüslü bulduğu dosyanın ismi: kcramexpert-1.11-installer_K-Gl021.exe.'dir. Ciddili bir zararlı olmasa bile bu virüsü kesinlikle kaldırmanızı öneririm. Ayrıca bu durumlarda Kaspersky değil MBAM ve Emsisoft Emergency Kit ile tarama yapılması daha doğru olacaktır. Ve RAM bilgilerine ulaşmak için çok daha güvenilir bir uygulama olan CPU-Z'yi kullanabilirsin.
Eki Görüntüle 2254222

Eki Görüntüle 2254231

Ciddi bir zararlı değil kendisi, tehdit isimine göre bakarsak bu bir PUA yani istenmeyen yazılımdır. Bilgisayarınıza bazı programların yanında istemsizce gelen yazılımlar gibi. Zaten daha Defender açmadan engellemiş sanırsam. Ayrıca Defender'in virüslü bulduğu dosyanın ismi: kcramexpert-1.11-installer_K-Gl021.exe.'dir. Ciddili bir zararlı olmasa bile bu virüsü kesinlikle kaldırmanızı öneririm. Ayrıca bu durumlarda Kaspersky değil MBAM ve Emsisoft Emergency Kit ile tarama yapılması daha doğru olacaktır. Ve RAM bilgilerine ulaşmak için çok daha güvenilir bir uygulama olan CPU-Z'yi kullanabilirsin.

Çözüm
Ciddi bir zararlı değil kendisi, tehdit isimine göre bakarsak bu bir PUA yani istenmeyen yazılımdır. Bilgisayarınıza bazı programların yanında istemsizce gelen yazılımlar gibi. Zaten daha Defender açmadan engellemiş sanırsam. Ayrıca Defender'in virüslü bulduğu dosyanın ismi: kcramexpert-1.11-installer_K-Gl021.exe.'dir. Ciddili bir zararlı olmasa bile bu virüsü kesinlikle kaldırmanızı öneririm. Ayrıca bu durumlarda Kaspersky değil MBAM ve Emsisoft emergency kit ile tarama yapılması daha doğru olacaktır. Ve RAM bilgilerine ulaşmak için çok daha güvenilir bir uygulama olan CPU-Z'yi kullanabilirsin.

1721123946520.png

Diğerleri otomatik silindi fakat bu silinmiyor etkin dediği için dosya konumunu açmaya çalıştığımda böyle bir dosya bulunamadı diyor bir sanırsam bir bug yine de tarama yapacağım.

Eki Görüntüle 2254274

Diğerleri otomatik silindi fakat bu silinmiyor etkin dediği için dosya konumunu açmaya çalıştığımda böyle bir dosya bulunamadı diyor bir sanırsam bir bug yine de tarama yapacağım.
Eylemler kısmından Sil dediniz değil mi? Baktığımda 2 tehdit bulunmasında da aynı Tehdit'i bulmuşlar. Yani bu büyük ihtimalle silindi zaten. Downloads klasöründe böyle bir şey yok ise %95 bug. Zaten daha kurulumadan durdurmuş Defender. MBAM ve Emsisoft Emergency Kit ile de yapın. Onlarda da temiz çıktıysa bug'dur.

Eylemler kısmından sil dediniz değil mi? Baktığımda 2 tehdit bulunmasında da aynı Tehdit'i bulmuşlar. Yani bu büyük ihtimalle silindi zaten. Downloads klasöründe böyle bir şey yok ise %95 bug. Zaten daha kurulumadan durdurmuş Defender. MBAM ve Emsisoft emergency kit ile de yapın. Onlarda da temiz çıktıysa bug'dur.

1721124206977.png

Böyle bir tarama yaptım çok kısa sürdü bu hızlı tarama mıdır? Tam tarama seçeneği var mı?

Eki Görüntüle 2254277

Böyle bir tarama yaptım çok kısa sürdü bu hızlı tarama mıdır? Tam tarama seçeneği var mı?
Tam Taramayı şöyle yapabilirsiniz, Custom Scan seçeneğinden tüm disklerinizi seçip taratabilirsiniz. Ancak bu hızlı tarama da etkin tehditleri ve genel tehditleri bulup kaldırır. Yani bir virüs olsa bulurdu bu taramayla bile. Siz yine de Emsisoft Emergency Kit ile de Malware Taraması yapın.

Tam Taramayı şöyle yapabilirsiniz, Custom Scan seçeneğinden tüm disklerinizi seçip taratabilirsiniz. Ancak bu hızlı tarama da etkin tehditleri ve genel tehditleri bulup kaldırır. Yani bir virüs olsa bulurdu bu taramayla bile. Siz yine de Emsisoft Emergency Kit ile de Malware Taraması yapın.
1721124960028.png
herhangi bir sorun yok sanırım daha yapmam gerek şeyler var mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı