Puanım Yettiği Halde İstediğim Liseyi Kazanamadım

• Konuyu başlatan Simo Hayha
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 23
  • Görüntüleme 12.262
@son_goku Aynen katılıyorum. Kardeşimin de bu sonuçlar oldu. Gitmediğimiz ne İl Milli Eğitim Bakanlığı ne İlçe Milli Eğitim Bakanlığı kaldı. Ama ben şunu fark ettim. Milli Eğitim Bakanlığı kendini ve sistemi savunuyor. Biz gittiğimizde nakil yok dilekçe yok demişlerdi. Şaşırmıştım. Haberlerde var Bakanlık yok diyor?

Asıl sorun şu. Kardeşimin Anadolu Lisesi ve Sağlık Meslek Lisesi tutmasına rağmen gitmişler Endüstri Meslek lisesine yerleştirmişler. Beynim döndü. Kardeşimi aldığım gibi götürdüm.

Kardeşimin gitmiş olduğu dershane hocası Aylin Hanım ile konuşmaya gittik. Durumu teker teker anlattık. Sağ olsun çok yardımcı oldu. Gittik okula nakil dilekçesi , itiraz dilekçesi imzaladık ve okula verdik.

Artık Nakil İşlemleri adlı olayın çözümlenmesini bekliyoruz. İnşallah herkes için hayırlısı ne ise o olur.

Sistem sistem değil ki! Herkesi İmam Hatip 'e göndermeye çalışıyorlar!

Sürekli sınav sistemini değiştiriyorlar. Ben 5. sınıfa giderken herkes 6,7 ve 8. sınıfta sınava giriyordu. Orantılı bir şekilde toplanıp bölünüyordu. Çıkan puan ve yüzde ile tercih yapılıyordu. Ben 6. sınıfa geçtim sistem değişti. Sadece 8. sınıfta sınava girdik. Bizden sonraki yıl ile TEOG diye bir şey çıkardılar. Bence tek sınav gayet güzeldi. Ben hiçbir sorun yaşamadım. Yüzdem 10.46 olduğu halde en üste yazdığım 8.50 yüzdeye sahip liseye girdim.

@son_goku Aynen katılıyorum. Kardeşimin de bu sonuçlar oldu. Gitmediğimiz ne İl Milli Eğitim Bakanlığı ne İlçe Milli Eğitim Bakanlığı kaldı. Ama ben şunu fark ettim. Milli Eğitim Bakanlığı kendini ve sistemi savunuyor. Biz gittiğimizde nakil yok dilekçe yok demişlerdi. Şaşırmıştım. Haberlerde var Bakanlık yok diyor?

Asıl sorun şu. Kardeşimin Anadolu Lisesi ve Sağlık Meslek Lisesi tutmasına rağmen gitmişler Endüstri Meslek lisesine yerleştirmişler. Beynim döndü. Kardeşimi aldığım gibi götürdüm.

Kardeşimin gitmiş olduğu dershane hocası Aylin Hanım ile konuşmaya gittik. Durumu teker teker anlattık. Sağ olsun çok yardımcı oldu. Gittik okula nakil dilekçesi , itiraz dilekçesi imzaladık ve okula verdik.

Artık Nakil İşlemleri adlı olayın çözümlenmesini bekliyoruz. İnşallah herkes için hayırlısı ne ise o olur.

Sistem sistem değil ki! Herkesi İmam Hatip 'e göndermeye çalışıyorlar!
Nakil çok düşük bir ihtimal. Yüzde 0.1 ihtimal var.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı