PUBG 10 Dakika Çalıştıktan Sonra Sistem Kilitleniyor

İşletim sistemi
Windows 7

yunus doğruu

Megapat
Daha fazla  
Merhaba. PUBG Steam versiyonunu düne kadar çok rahat ve sorunsuz oynadığım bilgisayarımda bir sorun oluştu fakat oyundan mı yoksa bilgisayarımdan mı kaynaklanıyor sorun bilmiyorum. Oyuna geçiyorum, aşağı yukarı 10 dakika sonra bir anda bilgisayar donup kalıyor drrr sesi eşliğinde hiçbir şeye tepki vermiyor ve güç düğmesiyle yeniden başlatmak zorunda kalıyorum. Bu sorun Sadece PUBG oyununda karşıma çıkıyor, diğer oyunlarda ya da gezintide sorun çıkmıyor. Düne kadar ortalama 80 FPS civarı oynuyordum oyunu sorunsuz bir şekilde. Acaba bir ay önce sistemime taktığım SSD mi sorunun kaynağı yoksa oyunla ilgili bir problem mi? Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. AIDA 64 sistem kararlılık testi ve HD Tune Pro SSD sağlığı sonuçlarını aşağıya görsel olarak bırakıyorum.
Sistemim:
Anakart: ASUS P5P43TD-USB 3.0
İşlemci: Intel Xeon E5450
Ekran Kartı: ASUS RX 560
RAM: 2x4 GB DDR3 1600 MHz G.Skill Aress
SSD: Patriot Brust 240 GB
İşletim Sistemi: Windows 7 Ultimate
@BilgisayarKurdu @MF

Dosya Ekleri

• ssddd.png
    ssddd.png
    120,2 KB · Görüntüleme: 62
  • ssdd.png
    ssdd.png
    117 KB · Görüntüleme: 48
  • aid.png
    aid.png
    137 KB · Görüntüleme: 53
  • ada.png
    ada.png
    130,4 KB · Görüntüleme: 45
Son düzenleme:
Hocam, bir ihtimalle PSU kaynaklı olabilir. PSU nedir?

Hocam PSU High Power 500 Watt. Sanmıyorum ama ondan kaynaklı değildir. Stress testinde yarım saat beklettim bilgisayarı tık demedi. Sadece PUBG'de yapıyor bunu. Drrrrr sesi takılı kalıp kilitleniyor. Başka oyunlarda ve stress testlerinde sorun yok.

Sıcaklık 60 dereceyi geçmiyor. Oc vardi kaldırdım yine oldu sinir krizi geçiriyorum kaldırıp yere vuracağım kasayı az kaldı. Bu nasıl bir arıza arkadaş sistemin tüm parçalarını tek tek test ettim bişey yok sadece Pubg de oluyor.
*
*
*
@MayCrasH Hocam merhaba, bir el atsanız konuya çok minnettar olurum.
Aida 64 rapor oluşturdum da nasıl göndereceğimi bilmiyorum. Tarayıcı ile açılınca linki bıraktım inşallah olmuştur.
Rapor: file:///C:/Users/NEO/Desktop/Report.htm

Son düzenleme:
Yok drrrr sesi eşliğinde donup kalıyor power tuşuyla yeniden başlatmak zorunda kalıyorum. Stress testlerinde hiçbir sorun yok. Diğer oyunlarda filan da sorun yok sadece PUBG de alıyorum bu hatayı. SSD den şüpheleniyordum oyunu mekanik diske taşıdım orda da yaptı aynısını. oyunu kaldırıp tekrar yükledim yine çözülmedi. Format atacağım artık çok sinir bozucu bir durum.

Windowsunuz orjinal mi?
Evet hocam, en son güncel hali.
RAM'lerin XMP ayarını kapatmayı denediniz mi? Söylediğiniz olay genelde RAM'lerden dolayı oluyor. XMP çözüm olmazsa RAM'leri farklı yerlerde tek tek deneyebilirsiniz.
Denedim fakat bir faydası olmadı. Şimdi format attım tekrar indiriyorum. Eğer tekrarlarsa aynı sorun dediğiniz gibi yerlerini degistirip denerim RAM'lerin.
*
*
*
Format attım işe yaramadı. Çıldırıyorum yarın kasanın içini komple söküp dağıtıp temizleyip geri toplayacağım. Çok sinir bozucu bir durum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı