PUBG %100 CPU kullanımı sırasında sıcaklık 95 dereceye yükseliyor

İşletim sistemi
Windows 11

Riadein

Hectopat
RAM
16 GB 3600 Mhz
Ekran kartı
1650 SUPER
İşlemci
Ryzen 5 5600
İyi günler, oyunda sürekli %100'lük bir CPU kullanımı mevcut. Oyun içerisinde yer yer ekran kartı kullanımım artıyor fakat bu Max 1-2 saniye sürüyor. FPS ortalamam 40-50 gibi bir şey. Ayarları yükseltip ekran kartına yük bindirmeyi, DSR ile 2K çözünürlükte darboğazı test etmeyi denedim fakat yine de ekran kartına binmedi yük. Oyun içerisinde sağa sola dönüşlerim dona dona oluyor. Yaklaşık 4-5 gündür çözüm arıyorum fakat güncel bir çözüm bulamadım yardımcı olabilirseniz sevinirim. Bir de işlemcim çok fazla ısınıyor sebebi ise stok fan kullanmam ve de termal macunumun yenilenmemiş olması 88-95 arası sıcaklıklar görülüyor. Fakat yük ekran kartına binmediği için bunun biraz manasız olduğunu düşündüm. Sizce alakalı mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi günler, oyunda sürekli %100'lük bir CPU kullanımı mevcut. Oyun içerisinde yer yer ekran kartı kullanımım artıyor fakat bu Max 1-2 saniye sürüyor. FPS ortalamam 40-50 gibi bir şey. Ayarları yükseltip ekran kartına yük bindirmeyi, DSR ile 2K çözünürlükte darboğazı test etmeyi denedim fakat yine de ekran kartına binmedi yük. Oyun içerisinde sağa sola dönüşlerim dona dona oluyor. Yaklaşık 4-5 gündür çözüm arıyorum fakat güncel bir çözüm bulamadım yardımcı olabilirseniz sevinirim. Bir de işlemcim çok fazla ısınıyor sebebi ise stok fan kullanmam ve de termal macunumun yenilenmemiş olması 88-95 arası sıcaklıklar görülüyor. Fakat yük ekran kartına binmediği için bunun biraz manasız olduğunu düşündüm. Sizce alakalı mıdır?
Grafik oluşturmasını zaten işlemci yapabilse GPU diye bir şey çıkmazdı.
Soruna gelecek olursak NVIDIA Exprience var mıdır?

Var evet, GeForce Experience'dan bahsediyorsunuz değil mi?
Evet onun performans ayarlarını şöyle yapar mısınız:
Maksimum voltaj ve maksimum gücü fulleyin
Sıcaklık hedefi ise 78 derece.
NVIDIA denetim masasındada maximum performans ayarlarını yapıp güç planını nihai performans yaparsanız ekran kartınız her oyunda %100 çalışacaktır.

Görüntü ölçeklendirme ve Keskinleştirme %67 (keskinleştirmeyi ekran kalitesine göre değiştirebilirsiniz.)

Evet onun performans ayarlarını şöyle yapar mısınız:
Maksimum voltaj ve maksimum gücü fulleyin.
Sıcaklık hedefi ise 78 derece.
NVIDIA denetim masasındada maximum performans ayarlarını yapıp güç planını nihai performans yaparsanız ekran kartınız her oyunda %100 çalışacaktır.

Görüntü ölçeklendirme ve keskinleştirme %67 (keskinleştirmeyi ekran kalitesine göre değiştirebilirsiniz.)

Hocam dediklerinizi birebir şekilde uyguladım ama oranlar hala CPU %100 GPU %30-40 civarı. Ama yine de teşekkür ederim.

Hocam dediklerinizi birebir şekilde uyguladım ama oranlar hala CPU %100 GPU %30-40 civarı. Ama yine de teşekkür ederim.
Oyunun ayarlarında Grafik okuyucu x264 ise değiştirin oyundan kaynaklı gibi duruyor.
GTA 5 mi oyun?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı