PUBG Anlık GPU düşmesi ve drop

archellen7

Decapat
AMD Ryzen 2600
Palet dual GTX 1660Ti
Hyperx 8 GB 3200MHz RAM
AsRock A320m HDV R4.0 anakart
Adata SU630 240 GB SSD
500W 80+ Highpower PSU
Sistemim bu.
PUBG yüksek ayarlarda GPU %98'lerde çalışırken 130-140 FPS alabiliyorum fakat anlık olarak GPU kullanımı düşüyor ve beraberinde FPS'de aynı şekilde 100'lere kadar düşüyor. Bu da anlık olarak takılmalara sebep oluyor. Ayarları en düşüğe çeksem de sorun düzelmiyor. Tüm sürücülerim güncel. Sebebi nedir acaba sistemle alakalı bir sorun olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Driverlarının güncelliğini kontrol et. Birde overclock yaptıysan biraz kıs yoksa droplara yol açabilir. Belkide ekran kartının soğutmasına bağlıda olabilir. MSI Afterburner programından sıcaklık değerlerini kontrol et. FPS düştüğü anda kart çok mu ısınıyor bunları öğren.
Driverlarının güncelliğini kontrol et. Birde overclock yaptıysan biraz kıs yoksa droplara yol açabilir. Belkide ekran kartının soğutmasına bağlıda olabilir. MSI Afterburner programından sıcaklık değerlerini kontrol et. FPS düştüğü anda kart çok mu ısınıyor bunları öğren.

Çözüm
Yazıda belirttiğim gibi tüm sürücülerim güncel. Hatta DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırıp bir eski sürücüye döndüm sorun yine aynıydı. OVERCLOCK yapmadım. Sıcaklık değerlerim gayet normal ve aynı şekilde işlemcimde %40'larda çalışıyor, APEX LEGENDS da bir sorun yok, GPU kullanımım sabit olarak %98. Lakin PUBG oynamak için topladığım bilgisayarda bu sorunun olması gerçekten sinir bozucu. Yapabileceğim başka bir şey var mı?

AMD Ryzen 2600
Palet dual GTX 1660Ti
Hyperx 8 GB 3200MHz RAM
AsRock A320m HDV R4.0 anakart
Adata SU630 240 GB SSD
500W 80+ Highpower PSU
Sistemim bu.
PUBG yüksek ayarlarda GPU %98'lerde çalışırken 130-140 FPS alabiliyorum fakat anlık olarak GPU kullanımı düşüyor ve beraberinde FPS'de aynı şekilde 100'lere kadar düşüyor. Bu da anlık olarak takılmalara sebep oluyor. Ayarları en düşüğe çeksem de sorun düzelmiyor. Tüm sürücülerim güncel. Sebebi nedir acaba sistemle alakalı bir sorun olabilir mi?
Merhaba dostum bende yeni aldığım sistemimde (alalı 2 ay oldu) aynı sorunu yaşamaktayım.Dediğin gibi benimde apex legends oyununda sıkıntı yok ama diğer tüm oyunlarda, özellikle pubg,csgo ve fortnite'da gpu kullanımı aniden düşüyor ve fps drop yiyorum.Hala çözüm bulmuş değilim sen bulduysan bana da anlatırmısın artık ciddi ciddi sistemi servise yollamayı düşünüyorum.Sistemimde yazılımsal olarak bir sıkıntı yok sürücüler,bios güncel.Sıcaklık değerleri de gayet iyi ve orjinal windows 10 kullanmaktayım.Umarım ikimizde sıkıntımızı çözeriz..
Sistem:
Ryzen 5 2600
Msi b450 gaming plus
Msi gtx 1660 gaming x
Corsair 2x8 3000 mhz ram
480 gb ssd
600w güç kaynağı 80+

bendede böyle sorun var mesela bütün ayarları yaptıgım halde pc ısısı 70 derece olmasıan ragmen pub g mobile oynarken 1 2 oyun sonrası donmalar oluyor oyundan çıkıp tekrar girmem gerekiyor bazen adım bası oyun takılıor pc ısınmıor kontrol ediyorum oyunda pub g lite agır bır oyunda degil ... 3 harfli işi gibi oldu artık çaresini bulamyacagıma emin oldum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı