PUBG Anlık Takılma sorunu

İbrahim26

Megapat
Merhaba, sistemimde i5 2400, GTX 1050Tİ, 8 GB RAM bulunuyor. Bu sistemde AC Origins tarzı oyunları herhangi bir problem olmadan Ultra ve yüksek ayarlarda 55 FPS civarında oynuyorum. Geçen günlerde PUBG'yi satın aldım ve onda da custom ayarlarım da 1080P de +75 FPS alabiliyorum fakat ani FPS düşüşleri ve kare atlamaları olabiliyor bunun bir videosunu çektim linkini paylaşacağım, videoda CPU kullanımı yüksek olmasının nedeni video çekeceğim için oyunu pencere moda alıp çözünürlüğü düşürdüğümden normal şartlarda herhangi bir darboğaz problemi yok ama PUBG'de bazen ekran kartı kullanımı ciddi durumda düşüyor ve görev yöneticisinden izlediğimde ekran kartı kullanımı düştüğünde disk kullanımı 130MB/sn'ye kadar yükseldiğini gördüm ve sistemde HDD olduğu için disk kullanımı %100 oluyor sorun sizce SSD bulunmadığından kaynaklanabilir mi? Teşekkürler!

Edit: Bu arada videoda FPS'in düşük olmasının nedeni çözünürlüğü düşürdüğümden ekran kartının tam verimli çalışmamasındandır.

Video linki:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM yetersiz kalıyor olabilir. 8 GB RAM bu tarz oyunlar için yetersiz kalabiliyor.
RAM'in yetersiz kaldığını düşünmüyorum. 6 GB civarı kullanıyor videoda gördüğüm kadarı ile.
1050 Ti ve Ultra yanlışınız olmasın? Çok beklentiniz olmasın bence o ekran kartından.
PUBG'yi Ultra'da açtığımı idda etmiyorum. Custom ayarlarda +75 FPS alıyorum diyorum. Origins'e gelince de evet Ultra ve High custom ayarlarda +55 FPS alıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'in yetersiz kaldığını düşünmüyorum. 6 GB civarı kullanıyor videoda gördüğüm kadarı ile.
8 GB RAM olduğu sürece daha fazla kullanmaz zaten. RAM yüksek olursa daha fazla RAM kullanmaya başlar. GTX 1050 Ti ile Origins'de Ultra ayarlarda 50-60 FPS alıyorsanız bu güzel. Ancak onda da takılmalar yapması gerekiyordu sanırım.

Genel olarak anlık takılmaların %80'i RAM yetersizliğinden kaynaklanıyor.

Kesinlikle, katılıyorum. Eğer senin 8 GB RAM varsa, bunun 6 GB kullanır. Çünkü sistemin 2 GB kullanıyor.

Selamun aleyküm. 3 ay önce ben de 8GB RAM'li bilgisayar topladım ve bu ani takılmalar bende de oluyor. Sıkıntının düşük RAM'den kaynaklandığını düşündüm. Bu nedenle 2 gün önce bir tane daha 8 GB RAM siparişi verdim. Yarın muhtemelen elimde olur. PUBG testi falan yapıp bilgi veririm takılmanın geçip geçmediğiyle ilgili

Takılmalar ile ilgili yeni konu açtım ben de. Eğer olursa cevabını buraya bekliyorum dostum.

Takılmalar ile ilgili yeni konu açtım ben de. Eğer olursa cevabını buraya bekliyorum dostum.
Selam. RAM siparişim geldi ve 16 GB ile bugün saatlerce PUBG oynadım ve hiç drop yemedim. Belki bir iki kere yemiş olabilirim o da PUBG'nin bilinen sıkıntısı. 20bin liralık sistemde de olan bir şey yani. Kısaca oynadığım süre boyunca performansıma etki edecek hiçbir sorun olmadı. Ayrıca şunu da belirteyim. Önceden 8 GB RAM ile oynarken PUBG'de RAM kullanımı 6 GB civarıydı. Ancak şimdi 16 GB ram ile kullanım 7.5 GB'ye yükseldi. Bu da artık oyunun rahatça RAM kullanabildiği ve rahata kavuştuğu anlamına gelir. Yani 16 GB RAM'a sisteminizi yükseltin. Sonuca ulaşabilirsiniz.

Ekran kartınız nedir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…