Bu sorunu günlerdir çözmeye çalışıyordum. Araştırmadığım kaynak, incelemediğim site kalmadı. En son PUBG'nin resmi forum sitesini keşfettim. Orada da bu konu üzerinde çılgına dönmüş ciddi bir oyuncu kitlesi olduğunu fark ettim.
Sorunun temeli
yüksek CPU kullanımı. Bu sorun genellikle alan darlandığında yani oyuncular birbirine daha çok yaklaştığında artış gösteriyor.
Araştırmalarım ve deneme yanılma yöntemlerim ile birlikte daha önce %100 CPU problemi aldığım halde
şu an PUBG'yi kendi bilgisayarımda oynanabilir seviyeye getirdim. Çözümlerimi burada sizlerle de paylaşmak istiyorum.
Öyle aman aman bir sistemim yok.
* MSI - MS7994 Anakart
* Radeon RX550 4G Ekran kartı
* Intel'i-5 6500 CPU 3.20 GHz
* 16 GB RAM
Not: Probleminizin kaynağını öğrenmek için oyun esnasında FPS - GPU ve CPU değerlerinizi ekranınızın sol üst kısmında takip etmeniz gerekir. Bununla ilgili MSI Afterburner programını kullanabilirsiniz.
Öncelikle 8 GB RAM'i olanlar artık PUBG'min 16 GB RAM istiyor. Her halukarda takılma yaşarsınız. CPU problemini ben şu şekilde çözdüm. İşlemcim K serisi olmadığı için overclock işlemini BIOS üzerinden gerçekleştirdim. Fakat CPU'ya çok az bir katkı sağladı. Yine oyunun sonlarına doğru CPU %100 tavan durumundaydı.
Overclock işlemi çok işe yaramasa da oyun içerisinde gerçekleştirdiğim bazı ayarlar CPU kullanımını ciddi anlamda azalttı.
1- Siz oyunu oynarken PUBG aynı zamanda oyun tekrarını izleyebilmeniz için arka planda kayıt alıyor.
2- Öldükten hemen sonra ölüm şeklinizi görmeniz için "ölüm kamerası" seçeneği sunuyor. Bu iki özelliği ya da en azından birini
oynanış bölümünden kapatabilirsiniz. CPU kullanımını bir miktar azaltıyorlar.
3- Sanırım ben en çok etkiyi buradan yakaladım.
Oyunu tam ekran yerine çerçeve moduna getirmek gerçekten CPU kullanımını azaltıyor. Farklı farklı bilgisayarlarda test etmedim elbette. Ama benim bilgisayarımda işe yaradı.
Umarım faydasını görürsünüz.